Kezdőlap Adatvédelem Adatvédelmi tisztviselő (korábban adatvédelmi felelős) képzés
Adatvédelmi tisztviselő (korábban adatvédelmi felelős) képzés
ISMERTETŐ
"A GDPR értelmében bizonyos adatkezelők és adatfeldolgozók kötelesek adatvédelmi tisztviselőt kijelölni. Ez a kötelezettség kiterjed minden közhatalmi szervre vagy egyéb, közfeladatot ellátó szervre (függetlenül attól, hogy milyen adatokat dolgoz fel), valamint egyéb olyan szervezetekre, amelyek fő tevékenysége az egyének szisztematikus, nagymértékű megfigyelése, vagy amelyek a személyes adatok különleges kategóriáit nagy számban kezelik.
Abban az esetben, ha a GDPR kifejezetten nem írja elő adatvédelmi tisztviselő kijelölését, a szervezetek számára bizonyos esetekben hasznosnak bizonyulhat, ha önkéntes alapon jelölnek ki adatvédelmi tisztviselőt."
(A 29. cikk szerinti munkacsoport)

A kurzus struktúrája
 
2 oktatási napból álló, kiscsoportos, gyakorlatorientált kurzus.
 
Figyelem!
Új időpont: 2018.február 13-14-én.
Januári, február 7-8-ai és 27-28-ai csoportunk betelt, várólistára tud még jelentkezni.
További időpontjainkat is szíves figyelmébe ajánljuk.
 
A jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését. Természetesen a hallgatóknak folyamatos lehetőségük van a saját szakmai területüket/érdeklődési körüket érintő kérdések felvetésére.
A megszerzett ismeretek alkalmazására való felkészülést mintákkal segítjük.
Kiemelten foglalkozunk a GDPR-ral.
 
KVÍZ!
Új kérdésekkel!
Tesztelje adatvédelemmel kapcsolatos ismereteit! 
 

A kiscsoportos Adatvédelmi tisztviselő (korábban adatvédelmi felelős) képzés során - a létszámból adódóan -  konzultációs lehetőséget is biztosítunk!
 
Mindez számokban: 2 oktatási nap = 75 000 Ft+áfa
 
Miért a Sämling Adatvédelmi tisztviselő képzése?

Szeretne a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályokkal tisztában lenni, és megismerni a gyakorlatot?
 
Jöjjön el a Sämling Kft. által szervezett 2 napos Adatvédelmi tisztviselő (korábban adatvédelmi felelős) képzésre, amelyet
- kényelmes helyszínen tartunk,
- kávészünetekkel (reggeli és délutáni bekészítés),
- segédanyaggal (nyomtatott tananyag, jegyzet-füzet, toll),
- kis csoportban (nem tömegrendezvény),
- workshop jelleggel, ahol menet közben a témához kapcsolódóan lehetősége nyílik feltenni saját kérdéseit.
 

Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni decemberi képzésünkről, kattintson az alábbi gombra!
 

 
Tudja azt, hogy
 
- hogyan hozhat létre adattudatos szervezeti működést, és kerülheti el a személyes adatok jogellenes felhasználása miatti vitákat és pereket?
 
- minden személyes adatot kezelő személy vagy szerv köteles az adatvédelmi incidensekről és az általa továbbított adatokról nyilvántartást vezetni?
 
- mit nem szabad kihagynia az adatkezelési hozzájárulásból és az adatvédelmi nyilatkozatból?
 
- mikor és mit kell adatkezelőként a hatósági adatvédelmi nyilvántartásba bejelentenie?
 
- ha figyelmen kívül hagyja az adatvédelmi törvényt, az cégének akár 20 millió eurós bírságot is jelenthet, és a súlyos jogsértés tényét a hatóság cégének nevével is közzéteheti?
 
- mihez elég és mihez kevés a honlapos regisztráció során megkért beleegyezés?
 
- mikor használhatóak fel a kezelt személyes adatok a bíróságok vagy hatóságok előtt?
 
- hova rakhat ki megfigyelő kamerát, hogyan rögzíthet kamerás felvételeket és meddig tárolhatja őket?
 
- mi az új ügyfelek elérésének a jogszerű módja, és hogy mit jelent az opt-in és opt-out alapú adatgyűjtés?
 
- meglévő adatbázisát hogyan használhatja a jövőben?
 
- meddig és milyen célból kezelheti korábbi ügyfelének, volt munkavállalójának adatait?
 
- milyen adatok tartoznak a nyilvánosságra a szervezete által ellátott közfeladatokkal, elköltött közpénzzel vagy elnyert közbeszerzésekkel összefüggésben?
 
Ha szeretne tisztában lenni az említett problémákkal, és jogszerűen eljárni adatvédelmi kérdésekben, akkor ott a helye képzésünkön!
 

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotörvény) korábbi módosításának új szabályai a személyes adatok kezelése és a közérdekű adatok nyilvánossága terén is fontos változásokat hoztak.
 
- a kiszabható bírság jelentősen megnőtt
- külön nyilvántartást kell vezetni az adatvédelmi incidensekről
- lehetővé vált a multinacionális cégek kötelező szervezeti szabályozásának hatósági jóváhagyása
- számos ponton megváltoztak a közérdekű adatigénylésekkel kapcsolatos eljárási szabályok is.
 

Felkészült a törvényi változásokra? Előzze meg az esetleges jogellenes adatkezelésből származó bírságot!
 
A képzés, az Infótörvényt és annak friss módosításait, a résztvevők kérdéseinek megválaszolása mellett, az új szabályok alkalmazásával kapcsolatos gyakorlati kérdésekre is választ adva dolgozza fel.
A törvény az alábbi linken érhető el: Infótörvény
 

 
Résztvevőink írták
 
Az adatvédelmi képzés során különösen tetszett:
"kérdésekre bármikor volt lehetőség"
"megtörtént esetek példaként felvázolva a könnyebb érthetőség céljából"
"interaktív óra"
"az előadó stílusa"
"sok gyakorlati példa"
"hallgatókra szabott témák"
"az előadó felkészültsége"
"szakmai beszélgetések"
"az előadó közvetlensége, előadása"
"kis létszám, barátságos környezet"
 

 
A részvételi díj minden résztvevő számára tartalmazza:
- a  reggeli és délutáni kávészünetet (kávé, tea, üdítő, édes és sós sütemény, gyümölcs)
- a segédanyagot
- tollat és jegyzetfüzetet
- a tanúsítványt
 
Kinek ajánljuk
Képzésünket minden szolgáltatónak ajánljuk, amely személyes adatot kezel.
Minden szervezetnél - ahol személyes, illetve egyéb személyre, vagy szervezetre utaló adatot tartanak nyilván - ajánlott adatvédelmi tisztviselőt kinevezni.

A GDPR 37. cikkének (1) bekezdése előírja, hogy adatvédelmi tisztviselőt három esetben kell kijelölni:
a) ha az adatkezelést közhatalmi szervek vagy egyéb, közfeladatot ellátó szervek végzik;
b) ha az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó fő tevékenységei olyan adatkezelési műveleteket foglalnak magukban, amelyek az érintettek rendszeres és szisztematikus, nagymértékű megfigyelését teszik szükségessé; vagy
c) ha az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó fő tevékenységei a személyes adatok különleges kategóriáinak vagy a büntetőjogi felelősség megállapítására vonatkozó határozatokra és bűncselekményekre vonatkozó adatok nagy számban történő kezelését foglalják magukban.
Bizonyítvány
Sämling tanúsítvány
Képek




Kihelyezett vállalati képzés
Szeretné kollégáit is felkészíteni a változásokra?
Adatvédelmi képzéseinket kihelyezett vállalati formában is megszervezzük az Ön cége igényei szerint! Kérjük írja meg igényét oktatásszervezőnknek!
Képzési napok:
A csoport betelt, jelentkezés várólistára. Adatvédelmi tisztviselő képzés 2018. január 24-25.
2018. 01. 24., 2018. 01. 25.

Sämling székház - oktatóterem, 1124 Budapest Németvölgyi út 64.
A csoport betelt, jelentkezés várólistára. Adatvédelmi tisztviselő képzés 2018. február 7-8.
2018. 02. 07., 2018. 02. 08.

Hotel MERCURE Budapest Buda, 1013 Bp., Krisztina krt. 41-43.
Adatvédelmi tisztviselő képzés 2018. február 13-14.
2018. 02. 13., 2018. 02. 14.

Budapest
A csoport betelt. Jelentkezés várólistára. Adatvédelmi tisztviselő képzés 2018. február 27-28.
2018. 02. 27., 2018. 02. 28.

Hotel MERCURE Budapest Buda, 1013 Bp., Krisztina krt. 41-43.
Adatvédelmi tisztviselő képzés 2018. március 27-28.
2018. 03. 27., 2018. 03. 28.

Budapest
Adatvédelmi tisztviselő képzés 2018. április 24-25.
2018. 04. 24., 2018. 04. 25.

Budapest

Időbeosztás:
2018. január 24-25. (szerda-csütörtök) 9:30-16:00
2018. február 7-8. (szerda-csütörtök) 9:30-16:00
2018. február 13-14. (kedd-szerda) 9:30-16:00
2018. február 27-28. (kedd-szerda) 9:30-16:00
2018. március 27-28. (kedd-szerda) 9:30-16:00
2018. április 24-25. (kedd-szerda) 9:30-16:00
Az étel-ital fogyasztás, mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cég fizeti meg.

Részvételi díj:
1 75000 Ft
(+27% ÁFA)
95250 Ft
tartalmaz 2 oktatási napot, a jegyzetet, a tanúsítványt és a frissítőket. A reggeli étel-ital fogyasztás, mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cég fizeti meg.
Legkedvezőbb ár: 63750 Ft + 27% ÁFA
Kedvezmények:
A kedvezmények nem összevonhatóak, minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
 8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
 10% Főkönyvelő vagy TB klubtag cég munkatársai
 10% Magánszemély jelentkezőknek 10 % kedvezményt biztosítunk a képzés díjából
 12% 2 együttes jelentkezés - 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén
 15% 3 együttes jelentkezés - 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén
INFORMÁCIÓ:
képzés felelős  Tuba Vera kepzesszervezo
Tuba Vera
Telefon:
+36 1 212 44 12
Mellék: 111
Fax: +36 1 212 5071
Email: vera.tuba
@samling.hu
képzésI ASSZISZTENS  
Szilágyi Georgina
Telefon:
+36 1 212 44 12
Mellék: 108
Email: georgina.szilagyi
@samling.hu
Tematika
ADATVÉDELEM ≠ ADATOK VÉDELME
ADATVÉDELEM = ADATALANY VÉDELME
 
ADATVÉDELEM
AZ ADATVÉDELEM ALKOTMÁNYOS ALAPJAI
I. Elméleti alapvetés
II. Alkotmányos alapok
III. Normatív keretek
a) A GDPR-ról általában
b) A GDPR tárgyi hatálya
c) A GDPR területi hatálya
d) Kérdések a normatív keretekhez (Példák - Mit keresne Ön az Infotv.-ben, és mit a GDPR-ban?
 
IV. Jogértelmezést segítő iránymutatások
 
V. ALAPFOGALMAK
A JOGSZERŰ ADATKEZELÉS FELTÉTELEI
a) Melyek a személyes adatok?
b) Melyek a különleges adatok?
c) Mit jelent a szenzitív jelleg?
d) Kérdések és jogesetek a személyes adat fogalmához

VI. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA ÉS ALAPELVEI
Jogalapok a GDPR-ban
Az adatkezelés alapelvei (GDPR)
A célhoz kötöttség lényege
A jogalapok egymáshoz való viszonya az infotörvény várható szövege alapján
A főszabály: hozzájárulás
A hozzájárulás feltételei (GDPR)
A tájékoztatás tartalma (GDPR)
Az adatkezelési nyilatkozat
Példák nyilatkozatokra
Speciális hozzájárulási formák
Jogalap profilalkotás esetén
Kötelező adatkezelés
Az Infotv. eddigi speciális jogcímei
Adattovábbítás külföldre
Különleges adatok kezelése a GDPR alapján
Kérdések és esettanulmányok az adatkezelési jogalapokhoz
Jogeset az adatkezelés jogalapjához
 
 
VIII. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI MECHANIZMUSOK
Az érintett jogai
a) a tájékoztatás,
b) a helyesbítés, a zárolás és a törlés
c) a tiltakozás és a törlés
d) a törléshez való jog
Bírósági jogorvoslat
Kártérítés és sérelemdíj
Belső adatvédelmi felelős
Adatvédelmi Tisztviselő - GDPR
Az adatkezelő által vezetett nyilvántartások
Az adathordozhatósághoz való jog - GDPR
A GDPR új megközelítései
a) Az adatkezelés biztonsága – tartalmi(bb) szabályokkal
b) Beépített és alapértelmezett adatvédelem
c) Adatvédelmi hatásvizsgálat
Kérdések – jogérvényesítés
 
IX. NAIH
Közjogi háttér
A Hatóság jogállása
A Hatóság eljárásáról általában
Részletes eljárási szabályok
Adatvédelmi nyilvántartás
A GDRP által hozott újdonságok
Kérdések a Hatóságról

X. Adatkezeléssel összefüggő bűncselekmények – Büntetőjogi tényállások

SZEKTORÁLIS ADATVÉDELEM
XI. Direktmarketing
XII. Kamerajog
XIII. Munkahelyi adatkezelés
 
XIV. AZ INFORMÁCIÓSZABADSÁG ALKOTMÁNYOS ALAPJAI
Elméleti alapok 
 Alkotmányos alapok
XV. AZ INFORMÁCIÓSZABADSÁG ALAPFOGALMAI 
a) Alapfogalmak
b) Megismerhetőség
c) Kérdések
 
XVI. HATÁRESETEK
 A magánszféra nyilvánossága
XVII. AZ INFORMÁCIÓSZABADSÁG KORLÁTAI
XVIII. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI MECHANIZMUSOK
A NAIH eljárásai közérdekű és közérdekből nyilvános adatok esetén
 
Oktatók
Dr. Sepsi Tibor
Blogok: http://igyirnankmi.hvg.hu/ http://blog.atlatszo.hu/
Referenciák
Eddig több mint 180 cég munkatársai, illetve magánszemélyek vettek részt Adatvédelmi tisztviselő (korábban adatvédelmi felelős) képzésünkön. Többek közt:
Aegon Magyarország Hitel Zrt.
Budaörs Város Önkormányzata
Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokság
Dun & Bradsreet Hungária Kft.
Erzsébet Kórház Sopron
Főtáv Zrt.
Fővárosi Vízművek Zrt.
Hanwha Bank
ISD Dunaferr Zrt.
Jabil Circuit Magyarország Kft.
Kapcsolat.hu Kft.
MNB
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.
Magyar Posta Zrt.
Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.
MVM Zrt.
Országos Mentőszolgálat
Österreich Werbung Marketing Kft.
Pécsi Vízmű Zrt.
Rossmann Magyarország Kereskedelmi Kft.
Siemens Zrt.
Szarvasi Általános Informatikai Kft.
Tchibo Budapest Kft.
Tempus Közalapítvány
Zollner Kft.