Kezdőlap Adó, Pénzügy, Számvitel Számviteli IFRS képzések Konszolidált beszámoló képzés
Konszolidált beszámoló képzés
ISMERTETŐ
A képzésről
 
A konszolidált beszámoló készítésének elvei és gyakorlata a Magyar Számviteli Törvény és az IFRS (Nemzetközi Jelentéskészítési Alapelvek) szerint.
 
A 2 napos képzésen az éves és évközi konszolidált beszámoló készítés elméletét és gyakorlatát ismerhetik meg a résztvevők. A hallgatók előbb átfogó képet kapnak a módszerekről, majd azokat gyakorlati példákon át is megismerhetik.

Az oktatás magyar nyelven folyik, modern technikával - az előadó a gyakorlati feladatokat tablet pc-n az interaktív jegyzetfüzetének kivetítésével dolgozza ki. Ezzel a technikával a résztvevők és az oktató a feladatok kidolgozása során mindvégig együtt haladnak.
 
A képzés elvégzése 8 mérlegképes (témakör: számvitel, szakterület: IFRS) kreditpontot ér.
 
A Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagjainak 8 kreditpont jár a képzésen való részvételért!
 
 

 
Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni képzésünkről, kattintson az alábbi gombra!
 

 

A képzés tartalma
  • az IFRS és a Magyar Számviteli Törvény szabályozása
  • a konszolidált beszámoló készítésének alapelvei
  • Goodwill fogalma és elszámolása
  • irányítás és jelentős befolyás – meghatározás
  • konszolidációs technikák: tranzakciók kiszűrése, kisebbségi részesedés
  • a tőkerész módszer
  • a közös irányítású cégek (joint venture) konszolidálása
Részletesebb tematikát az oldal alján talál!
 
Résztvevőink írták
 
Tetszett a képzésben:
"Rugalmas előadásmód, konzultáció lehetősége"
"Nagyon gyakorlati, az angol kifejezéseket is megismerteti"
"Közvetlen, barátságos légkör az előadás során"
 
 
Részvételi díj
 
A részvételi díj minden résztvevő számára tartalmazza:
- a 2 oktatási napot
- a kávészünetek alatt a fogyasztást (kávé, tea, üdítő, édes és sós sütemény, gyümölcs)
- a menü (vagy szendvics vagy pizza) ebédet
- a segédanyagot
- tollat és jegyzetfüzetet
 
 
NGM engedély
 
Kreditpont-érték: 8 kreditpont
Szakterület: IFRS
Témakör: Számvitel
Érvényes: 2017. december 31-ig
Intézmény: Sämling Üzleti Oktatási Központ Kft.
Képzés neve: Konszolidált beszámoló képzés
Határozatszám: NGM/10-1089/2016.
 
Ha további kérdései vannak, forduljon bizalommal Képzés felelősünkhöz!
 

Ha nem szeretne lemaradni következő időpontunkról iratkozzon fel értesítő küldő szolgáltatásunkra!
 
 
  
Kinek ajánljuk
Ajánljuk gyakorló szakembereknek és mindenkinek, aki alapos, rendezett, átfogó ismeretekre szeretne szert tenni a konszolidációt illetően.
Bizonyítvány
Sämling tanúsítvány
Oktatók
Ipacs Laura
Évek óta nagy sikerrel tart IFRS kurzusokat többek között a Sämlingnél is. A téma gyakorlója és szakértője, és a tőle megszokott élvezetes stílusban adja elő a száraznak tűnő témákat is.
Kihelyezett vállalati képzés
Cégünk 2003 óta szervez kihelyezett vállalati képzéseket. A konszolidált beszámoló képzést kihelyezett, vállalati formában is szíves figyelmébe ajánljuk. Rugalmasan alkalmazkodunk megrendelőink kívánságaihoz az ország egész területén. További információkért és egyedi ajánlat igényléséért forduljon oktatási tanácsadónkhoz!
Referenciák
Admingroup Zrt. - A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány - Ancro Kft. - AQUARIUS-AQUA KFT. - Aventics Hungary Kft. -  Avex Zrt. - Belvárosi Irodaház Kft. - Bisnode Magyarország Kft. - Buda-Cash Brókerház Zrt. - Budapesti Temetkezési Intézet - Budapesti Erőmű Zrt. - Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. - Canon Hungaria Kft. -CIB Bank Zrt. - Címer 2010 Könyvelő Kft. - DE-FACTO KFT. - Delog Kft. -
Dhk Zrt. - Dunapack Zrt. - Ecovis Audit Budapest - Eli Patika Kft. - Első Pesti Malom- És Sütőipari Zrt. - Encián-audit Könyvvizsgáló Kft. - E.on Földgáz Trade Zrt. - Eurofoam Hungary - Fix-Pack Kft. - Foodnet Kft. - Fővárosi Vízművek - Gallus Kft. - GeoDesy Kft. - GYSEV - Hungrana Kft. - Iko Production Kft. - Inform Média Kft. - Inwatech Kft. - Jászapáti 2000 Mg ZRt.- Jo-ga Kft. - Képzési és Tudásmenedzsment Innovációs Kft. - Magyar Export-Import Bank Zrt. - Magyar Posta Zrt. - MVM Zrt. - MKB-Euroleasing Autópark Zrt. - Mobilconsult Kft. - Neo-Womex Kft. - Otthon Centrum Zrt - Pannon Lapok Társasága - Polifoam Kft. - Quaestor - Rekonto Kft. - SAP Hungary -Szuro-Trade Kft. - TiszaTextil Kft. - Unit4 Coda Hungary Kft.- Váti Nonprofit Kft. - Vöröskő Kft. - Young & Rubicam Budapest Kft. 
Képzési napok:
2017. október 30-31. (2 nap)
2017. 10. 30., 2017. 10. 31.

Budapest

Időbeosztás:
hétfő-kedd, 9:30-16:30Részvételi díj:
1 88000 Ft
(+27% ÁFA)
111760 Ft
A képzés díja tartalmazza a 2 oktatási napot, az étkezést (menüebéd), a kávészüneteket, a segédanyagot és a tanúsítványt. Az étel-ital fogyasztás, mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cég fizeti meg.
Legkedvezőbb ár: 74800 Ft+áfa
Kedvezmények:
A kedvezmények nem összevonhatóak, minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
 8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
 10% Főkönyvelő vagy TB klubtag cég munkatársai
 10% Magánszemély jelentkezőknek 10 % kedvezményt biztosítunk a képzés díjából
 10% Önadózó újság előfizetői kedvezmény
 12% 2 együttes jelentkezés - 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén
 15% 3 együttes jelentkezés - 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén
 20% Könyvelők.hu weblap előfizetőinek
INFORMÁCIÓ:
képzés felelős  Tuba Vera kepzesszervezo
Tuba Vera
Telefon:
+36 1 212 44 12
Mellék: 111
Fax: +36 1 212 5071
Email: vera.tuba
@samling.hu
képzésI ASSZISZTENS  
Szilágyi Georgina
Telefon:
+36 1 212 44 12
Mellék: 108
Email: georgina.szilagyi
@samling.hu
Tematika
Konszolidált beszámoló alapelve: mi a csoport, milyen csoportok léteznek. Nemzetközi és magyar szabályozás forrásai, típusai. IFRS idevonatkozó sztenderdjei és ezek elvárásai.
 
Konszolidáció menete: ellenőrzés típusának meghatározása. Leányvállalati és társult vállalkozási struktúrák. Csoportbeszámoló készítésének kezdete és előkészítése: számviteli politika összehangolása. Számviteli alapelvek meghatározása a konszolidáció menetének meghatározására.
 
Mérleg készítésének alapelvei: tőkekonszolidáció elve és menete. Teljes és részleges tulajdonlás és kezelése. Kisebbségi tulajdonos fogalma és kezelése a mérlegben. Adósságkonszolidáció és kezelése: egyeztetés, kiszűrés. Gyakorlati példák az adósság meghatározására és kiszűrésére.
 
Goodwill és fogalma: pozitív és negatív tőkekonszolidációs különbség és kezelése. Esettanulmány a goodwill kiszámítására. Konszolidációban felmerülő valós érték meghatározása, könyvelése és további kezelése. Eszközök és kötelezettségek értékelése felvásárláskor.
 
Közbenső eredmény meghatározása, nyilvántartási rendszer kialakítása. Közbenső eredmény kiszűrése a mérlegből és eredményhatás felmérése. Eredménykimutatás elkészítésének alapelvei a konszolidáció során. Példák a közbenső eredmény kezelésére a konszolidáció menetében.
 
Eredménykimutatás sorai és összevonások módjai a konszolidáció során. Kisebbségi részesedés kiszámítása és kimutatása. Gyakorlati példák az eredménykimutatás elkészítésének menetére.
 
A társult vállalkozás kezelése a konszolidált beszámolóban. Tőkerész módszer alapelvei és alkalmazása a mérleg és eredménykimutatás megfelelő soraiban. A tőkerész (equity) módszer gyakorlati alkalmazása illusztrációkkal.
 
Közös vezetésű vállalkozások (joint ventures) fogalma és számviteli kezelése. A konszolidált beszámoló közzétételi elvárásai. A magyar és nemzetközi számvitel különbözőségei a konszolidáció elvárásai tekintetében. Esettanulmány konszolidált beszámoló készítésére leányválallat és társult vállalkozások bevonásával.