Kezdőlap Controlling Controlling képzések REFA bizonyítvánnyal Pénzügyi controlling
Pénzügyi controlling
 A pénzügyi controlling
 
Napjainkban a pénzeszközökkel való gazdálkodás jelentősége kiemelten jelentős, és a gazdálkodási folyamatok megfelelő pénzügyi irányítása a sikeres vezetés egyik legnagyobb kihívását jelenti.
 
A vállalkozásokkal szembeni legfőbb elvárások csak megfelelő pénzügyi irányítási eszközök útján biztosíthatóak.
 
A pénzügyi controlling a pénzügyi irányítási funkcióhoz kapcsolódik. A pénzügyi controlling koncepció lényegét olyan pénzügyi vezetési eszköz rendszer működtetése jelenti, amely közvetíti a stratégiai célok pénzügyi követelményeit a vállalkozás szervezetén keresztül a célokat megvalósító munkavállalókhoz.
 
 
A pénzügyi controlling feladatai
 
A pénzügyi controlling alapvető feladatai:
 
- a stratégiai célkitűzésekkel összhangban levő pénzügyi tervek elkészítése,
- azok megvalósításának és aktualizálásának biztosítása,
- valamint a vállalkozás pénzügyi teljesítményeinek értékelése és ellenőrzése jelentik.
 
 
A fenti feladatok megoldása a pénzügyi tervezés, operatív irányítás, ellenőrzés és információellátás koordinált rendszerének működtetésével biztosíthatók.
 
A pénzügyi tervezés folyamatában a stratégiai tervek alapján több évet átfogó terveket készítenek, amelyekben körvonalazódnak a cselekvési programok. A többéves tervek alapján készülnek el a részletes operatív éves tervek, amelyeket az operatív pénzügyi irányítás tovább bont a pénzügyi beszámolási rendben meghatározott legkisebb beszámolási időintervallumnak megfelelően.
 
Az operatív pénzügyi irányítás kiemelt feladatát képezi a vállalkozások likviditásának folyamatos felügyelete a terv és tény adatok összehasonlítása, az eltérések elemzése és a szükséges korrigáló intézkedések megtételén keresztül.
 
A pénzügyi controlling információellátási feladata szervesen beépül a tervezés, operatív irányítás és ellenőrzés folyamataiba. Az információellátás legfontosabb output dokumentumait a pénzügyi tervek és a beszámolók jelentik. A pénzügyi controlling input adatai jórészt a számvitelből származnak. Amíg központi szintű pénzügyi irányítás feladatai megoldásához általában megfelelő alapot nyújtanak a vállalati szinten aggregált pénzügyi, számviteli adatok, addig a szervezeti egység szintű pénzügyi irányításhoz szükség van a pénzügyi, számviteli adatok szervezeti egységszintű elkülönített mérésére. Az ilyen módon tagolt input adatok biztosítása a pénzügyi controlling koordinációs feladatát képezi.
 
 
További szóbeli tájékozódás, személyes egyeztetés: Fodor Zoltán üzletágvezető (06 (30) 866 64 85, zoltan.fodor@samling.hu).
 
A Sämling Pénzügyi controlling tanfolyama
 
Controlling képzéseink - így a Pénzügyi controlling tanfolyam is - Magyarország legjobb ár-érték arányú átfogó szakmai képzései- német precizitással, hazai környezetre adaptálva, magyar nyelven, nemzetközi végzettséget kínálva.
 
Nemzetközi hátterű képzéseink iránti igényt jelzi, hogy 2017. novemberében 46. alkalommal indítjuk el Nemzetközi REFA controller képzésünket.
 
 
A részvételi díjhoz számos egyedi kedvezmény és finanszírozás kapcsolható.
 
Magánszemélyek részletfizetési lehetőséggel végezhetik az oktatásokat - ennek pontos feltételeiről tájékozódjon Fodor Zoltán üzletágvezetőnél (06 (30) 866 64 85, zoltan.fodor@samling.hu).
 
A Nemzetközi REFA Controller képzés ÖNÁLLÓAN, egyenként elvégezhető moduljai
 
1. Számvitel, mint a kontrolling adatbázisa, mutatószámok és beszámoló elemzés
2. Pénzügyi kontrolling
3. Költségkontrolling, költségmenedzsment
4. Vállalat szimuláció- Business Game
  
A teljes REFA controller programhoz a már esetlegesen, korábban elvégzett programelemek, modulok után - akár tehát a Pénzügyi controlling tanfolyam után is (a következő alkalmas időpontban) KÉSŐBB is lehet csatlakozni.
 
 
 
Képzési asszisztens  

Porubszky Katalin

Telefon:
+36 1 212 44 12
Mellék: 107 
Fax: +36 1 212 5071
Email:
képzés felelős  
Fodor Zoltán
Telefon:
+36 1 212 44 12 Mellék: 109
illetve
+36 1 212 51 84
Email: zoltan.fodor
@samling.hu
Tervezze meg vállalata jövőjét! A megfelelő finanszírozási stratégia kialakítása után a pénzügyi biztonság is elérhető. Német precizitás REFA minőség!