Kezdőlap Bank és pénzkezelés
Bank és pénzkezelés
 
 
Pénztárkezelő és valutapénztáros
(OKJ 51 343 03 / E-000240/2014/A001)

Hírlevél Olvasóink nemcsak mindig időben értesülnek legújabb képzéseinkről és általános kedvezményeinkről, hanem kizárólagosan nekik szóló kedvezményeinkben is részesülnek! 
 Képzéseink során a résztvevők megismerik a banküzemet, annak sajátosságait, a mai magyar kétszintű bankrendszer jellemzőit és szabályozási környezetét. Arra törekszünk, hogy a képzéseken résztvevők pénzügyi tárgyalásaik és a támogatási pályázatok kapcsán a vállalati életben is jól hasznosítható ismeretet kapjanak.
 
A pénzkezeléssel kapcsolatos valuta- és forintpénztárosi képzéseink keretében speciális jogi és pénzügyi ismereteket közvetítünk, különös figyelemmel az MNB és a felügyeleti szervek előírásaira.
 
Referenciáink
Az elmúlt években több száz elégedett céges, banki ügyfelet képeztünk, többek között az alábbi cégek munkatársait:
 • Budapest Bank,
 • CIB Bank,
 • Sberbank,
 • Raiffeisen Bank,
 • MKB Bank,
 • K&H Bank,
 • Interchange Pénzváltó,
 • Magyar Államkincstár,
 • Perfect Change Pénzváltó,
 • Expert Change Pénzváltó,
 • IBUSZ Utazási Irodák... 

 
  
képzés felelős   
Ecsédi-Dandóci Edit
Telefon:
  +36 70 337 1301
Email:
KÉPZÉSSZERVEZŐ  
Licsár Alexandra
Telefon:
+36 1 212 4412 mellék: 113
Mobil:
+36 20 289 4200
Email:
KÉPZÉS NAPTÁR
2020. 05. 06 Aláírás- és okmányazonosító tréning
Aláírás és okmányazonosító tréning, Sämling székház - oktatóterem, 1124 Budapest Németvölgyi út 64.
2020. 05. 14 Ismeretfelújító valutapénztáros és -ügyintéző képzés
Ismeretfelújító valutapénztáros és -ügyintéző képzés, Villányi úti Konferenciaközpont, 1113 Budapest, Villányi út 11-13.
 A pénztárkezelő és valutapénztáros a pénzforgalmi és pénzváltási tevékenységet végző hitelintézeti, illetve a pénzváltó közvetítő szakmában tevékenykedik. A vonatkozó jogszabályoknak és a belső eljárásrendnek megfelelően önállóan valutaváltással kapcsolatos feladatokat végez,
ellátja a pénzváltással kapcsolatos ügyintézői és pénztári, pénzkezelői, értéktárosi feladatokat.
Közreműködik a készpénzforgalom lebonyolításában, elszámolásában.
Forint- és valutapénztárosok képzésében 1992. óta veszünk részt kezdő és haladó szinten. A tanfolyamok egy része ismeretfelújító képzés, tekintettel arra, hogy javasolt rendszeresen frissíteni a már megszerzett ismereteket.
 
Az első években megközelítőleg 250 - 300 fő vett részt tanfolyamainkon, 2000-től pedig mintegy 1000 főt képzünk évente Budapesten, több helyszínen.
 
Az elmúlt években valutapénztárosok részére szervezett képzéseinken összesen több mint 5000 fő vett részt, és mintegy 4370 fő részére állítottunk ki a szakképesítés megszerzéséről szóló dokumentumot.
 
Képzéseinken részletes ismereteket közvetítünk a pénz- és értékkezelés szabályairól, az egyes (hazai és külföldi) fizetőeszközök bankjegyismereti követelményéről, a valódiságvizsgálat lehetőségeiről, valamint a pénzmosás elleni védekezés törvényi hátteréről.
Bankszakmai képzéseink célja, hogy a Résztvevők a pénztári szolgáltatásokhoz kapcsolódóan elsajátítsák a banki működés alapjait, megismerjék a szükséges tárgyi környezet és infrastruktúra elemeit, áttekintsék az alapfogalmakat és összefüggéseket, valamint ismereteket szerezzenek az értékkezeléshez kapcsolódó felelősségi elvárásokról.
 Ezt a képzést annak ajánljuk, aki, szeretne magabiztosan kommunikálni a pénzváltóba belépő külföldivel, szeretne profi pénzváltó lenni és ezáltal könnyebben elhelyezkedni, külföldön tervez munkát vállalni valutapénztáros munkakörben vagy külföldiként nehezen boldogul a magyar/angol szakszavakkal.