Kezdőlap Controlling Controlling workshopok (1-3 nap) Cash flow tervezés és kimutatás készítése
Cash flow tervezés és kimutatás készítése
CASH FLOW CONTROLLING
A GYAKORLATBAN
a pénzteremtési folyamat tervezése
 Akinek a cash flowja rendben,
mindenre képes!

Résztvevőnk mondta:
"Magam részéről hiánypótlónak érzem. Tanultam már pár helyen Cash Flow készítést, de ennyire jól, és összefüggéseiben is magyarázva még nem.
A kapott írásos anyagban végre látok olyan táblázatot, amiben megvan kerek-perec leírva, hogy melyik sornak milyen adatokat kell tartalmaznia, és milyen irányban. Igazi kincs..."
Operatív cash flow terv készítése és elemzése, valamint cash flow kimutatás készítése és elemzése Excel segítségével. A változások és változtatások a kiadott excel táblák alapján pen-driveon elvihetőek és gyorsan nyomon követhetőek.

A legtöbb vállalati döntésnél eredményességi és pénzgazdálkodási szempontokat figyelembe kell venni. Ha csupán az egyiket is elhanyagolják, az növeli a kockázatokat, bizonyos körülmények között a vállalat fennmaradását veszélyeztető hibás döntésekhez vezet.
 
döntések eredmény- és pénzügyi hatása egymástól időben gyakran messze esik. Ezért lehetségesek napjainkban egy-két éves fizetési határidők. Ha üzletkötésre kerül sor, az eredményességet a szállításnál ma, míg a pénzügyi hatást bizonyos körülmények között csak két éven belül lehetne elkönyvelni. Alapvetően helytálló, hogy hosszútávon az eredmény- és pénzügyi hatás azonos.
 
vezetésnek tudatosan kell meghatározni a vállalati célokat, ehhez elengedhetetlen a pontos pénzügyi helyzet ismerete és a vállalat jövőjének tervezése. A pénzeszközeinkkel gazdálkodni kell. Megfelelő mutatószámok segítségével a vállalat eddigi teljesítménye értékelhetővé, jövője tervezhetővé válik és a megfelelő finanszírozási stratégia kialakítása után a pénzügyi biztonság is elérhető.

Képzés FELELŐS  

Porubszky-Tóth Katalin

Telefon:
+36 20 410 2805
Email:
KÉPZÉS NAPTÁR
CASH FLOW: a pénzteremtési folyamat tervezése és controllingja. Akinek a cash flowja rendben, mindenre képes!