Kezdőlap Elsősegélynyújtás
Elsősegélynyújtás
 
Az életmentés népszerűsítése társadalmi érdek. Évente egymillió mentőhívást fogad a Mentőszolgálat és mintegy 40 ezer honfitársunk élete lenne megmenthető néhány egyszerű beavatkozással.
 
   
 

A hirtelen szívhalál Magyarországon vezető halálok. A keringésmegállást követő néhány perc sorsdöntő. Minden segítség nélkül eltelt perccel kb. 10%-kal csökken az életben maradás esélye, ezért kiemelkedően fontos a korai mentőhívás, és az újraélesztés megkezdése. Az újraélesztés – vagyis a gyorsan és kellő erősséggel kivitelezett mellkaskompresszió és a befúvásos lélegeztetés – egy egyszerű, eszköz nélküli, könnyen elsajátítható mozdulatsor, mellyel bárki (egészségügyi képzettséggel nem rendelkező személy is!) érdemben segíthet keringésmegállás esetén. A módszer ugyanúgy alkalmazható felnőtt és gyermek ellátása esetén is. Az azonnal megkezdett, és a mentők megérkezéséig folyamatosan végzett újraélesztés (30 mellkaskompresszió : 2 befúvás felváltva) lényegesen megnöveli a túlélés esélyét.
 
                        
A Sämling Kft. célkitűzése, hogy elősegítse azokat a kezdeményezéseket, melyek a hirtelen bekövetkező keringésmegállás túlélését javítják. Ez a célkitűzés egybevág a Vadmálna Egyesület (Adószáma: 18735343-1-13) oktatói tevékenységével.
 
Szeretnénk minél szélesebb körben támogatott, minőségi oktatást nyújtani, hogy ezáltal az elkerülhető haláleseteket bárki megakadályozhassa.

Képzésajánlatunk:

Miért válasszon minket?
  • Mert oktatási eszközeink a legmodernebbek közül kerülnek ki és mindig kifogástalan állapotban vannak.
  • Mert oktatónk, Buvár Mariann, diplomás ápoló, mentőápoló és elsősegélynyújtás oktató.
  • Mert az oktatási tematika a legfrissebb irányelvek alapján van összeállítva és az oktatás során nagy hangsúlyt kap az interaktív együttműködés, gyakorlás.
  • Mert az általunk kiállított tanúsítványt a Munkavédelem és Foglalkoztatás-felügyelet is elfogadja.
 
 
 
 
 
 A résztvevők a kurzus 4 órás időtartama alatt elsajátítják az elsősegélynyújtás alapvető teendőit.
 
Minden vállalatnak és szolgáltatónak ajánljuk, hogy ne maradjon segítségnyújtás nélkül senki.