Sallai Csilla

Közgazdász, kamarai tag könyvvizsgáló, adószakértő, dr. univ.

1993-ban a felívelő nagyvállalati szakmai karriert hagyta ott az izgalmasnak ígérkező, akkor formálódó KKV területen végzendő tanácsadói, könyvvizsgálói munkáért.

Aktuális számviteli, adózási, illetve munkaszervezési kérdésekben tart előadások, melyek témájának kiválasztása és az arra való felkészülés szakmai naprakészséget és a témák közötti mérlegelést kíván. Nagy segítséget jelent az előadások megtartásában a széles szakmai ismeret, kiterjedt tapasztalat, amely az eddigi ügyfeleinél folytatott munkából ered, illetve a nyitottság és a jó kapcsolatteremtő képesség.

2009 óta vezeti a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Könyvelői tagozatát, ahol a könyvelési tevékenységet is végző könyvvizsgálók munkamódszertani kérdéseivel foglalkozik. Ennek keretében jelenleg is elkötelezetten dolgozik az önkéntes könyvelői minőségbiztosítási rendszer kialakításán.

Fő érdeklődési köre a könyvelési munka módszertana és a könyveléshez kapcsolódó működési, szervezési, felelősségi kérdések. E témakörben, illetve adózás és számviteli témákban felkérésre előadásokat tart konferenciákon, szakmai rendezvényeken.

2008 óta rendszeresen oktat a mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzésén számvitelt.

Ezekben a témákban folyamatosan jelennek meg szakcikkei és saját vagy szerzőtársakkal közösen kiadott könyvei.