Kezdőlap Controlling Controlling workshopok (1-3 nap) ÚJ! - Stratégiai - és teljesítmény controlling Stratégiai- és teljesítmény controlling workshop - ONLINE, ÉLŐ formában
Stratégiai- és teljesítmény controlling workshop - ONLINE, ÉLŐ formában
ISMERTETŐ
Miért hasznos a Stratégiai- és teljesítmény controlling workshop?
Számunkra fontos résztvevőink és oktatóink biztonsága, ezért ezt a workshopot ÉLŐ, ONLINE formában tartjuk meg.
 
"Ma azok a kontrollerek tudják igazán sikeresen támogatni a vezetést, akik értik a vállalat mikro- és makrokörnyeztét, az üzleti modellt és a stratégiát."
 
Az IGC (International Group of Controllers) által végzett felmérés értelmében minden második vállalatnál a controller munkája haszontalan a felsővezetés számára. A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére.
 
Workshopunk a Controlling mesterfokon képzés része, mely önállóan is elvégezhető. 
 
Garantált maximális résztvevői létszám: 10 fő.
 
 
Az elmúlt években a vezetők információs igénye folyamatosan nőtt, komplexebbé vált. Releváns és megfelelően tömör információkat tartalmazó jelentésekre van szükségük mind a pénzügyi, mind pedig a teljesítmény egyéb területeire fókuszálva. Egyre fontosabb elvárás, hogy a controller a felsővezetés üzleti partnere, tanácsadója legyen, és már nem elég, ha csak a szokásos számokat szolgáltatja rendszeresen és megbízhatóan. Elengedhetetlen az is, hogy egy controller mélyen értse az üzletet, ismerje a vállalati értékláncot és a piacot. A vezetők tényeken alapuló, adatvezérelt, megbízható döntéseket szeretnének hozni, amihez a kontroller kell, hogy a navigátor legyen.
 
Ezekhez a megváltozott szerep- és feladatkörökhöz hatékonyságot növelő stratégiai és teljesítmény controlling ismeretekre van szükség.
 
2 napos, kiscsoportos tréningünkön ehhez az elvárásrendszerhez igazodóan nyújtunk gyakorlatban alkalmazható ismereteket!
 
Témakörök, amelyekkel foglalkozunk
 
  • Stratégiai tervezés (misszió, vízió, stratégia), stratégiai célok és akciók. Vállalati célkitűzések hierarchiája. Vállalati értéklánc modell.
  • A kontroller szerepe a stratégiai tervezésben. Stratégiai tervezést támogató eszközök (PESTEL, SWOT, BCG, Porter öt tényezős modellje).
  • Operatív kerettervezés hagyományos módszerei és kritikája (beyond budgeting, advanced budgeting, better budgeting).
  • Teljesítmény irányítás pénzügyi és nem pénzügyi indikátorokkal. Pénzügyi teljesítménymérés kritikája és a menedzsment miópia.
  • Kulcsfontosságú sikertényezők (Critical success factor, CSF) és kulcs teljesítménymutatók (Key Performance Indicators, KPI). Benchmarking.
  • Integrált teljesítményirányítás Balanced Scorecard (BSC) segítségével. A stratégiai térkép kialakítása, BSC mutatók és azok célértékeinek meghatározása. BSC és ösztönzés.
  • Felelősségi egységek (Árbevétel-, költség-, eredmény-, és befektetési- központok) teljesítménymérése.
  • A belső elszámoló árak (transzferárak) rendszere. Belső elszámoló árak célja, képzésének módszerei. Belső elszámoló árak rendszerének sikerkritériumai.
  • Menedzsment ösztönzők alkalmazása. Ösztönzők típusai, rövid és hosszú távú ösztönző programok, teljesítmény kritériumok, kontrol mechanizmusok. 

A részvételről Sämling által kiállított tanúsítványt adunk.

 
Kinek ajánljuk ezt a workshopot?
 
Kis- és középvállalkozások kulcsembereinek, vezető mérnökeinek és munkatársainak, vezetőinek, akik közvetlenül nem foglalkoznak a tervezéssel, de a tervezés elveit, módszereit, gyakorlati alkalmazását szeretnék megismerni. Határterületek vezetőinek, kulcsembereinek, termelési vezetőknek szintén hasznos segítséget nyújt a workshop. Ajánljuk azon vezetőknek is, akik gyakorlatot szeretnének a stratégiai tervezés módszereinek alkalmazásában szerezni.
 

Az eredmény

A résztvevők menedzsment szemszögből ismerik meg a vállalati stratégiai tervezési folyamatot, amely a szervezet számára képes biztosítani a hatékony működtetés kereteit, a stratégia controlling alkalmazásának alapjait. A résztvevők képesek lesznek a tervezéssel szemben támasztott igényeik megfogalmazására, átlátják a vállalat stratégia tervezési folyamatait, valamint megismerkednek a alkalmazott módszereivel.

Módszertan

A tréning vezérfonala Power Point prezentáció, melynek jegyzetelési lehetőséggel ellátott nyomtatott változatát (és az egyéb anyagokat) a résztvevők a helyszínen kapják meg. A közös és egyéni munka során az adott témához kapcsolódó szakmai modellek, számítások kerülnek feldolgozásra. A modellek gyakorlati vállalati megközelítéssel és példákkal kerülnek bemutatásra, nem kerülve a rövid elméleti összefoglalót sem, a gondolkodás közös irányának kialakításához.

 

 

 
Kérjen emlékeztetőt workshopunkról, így biztosan nem marad le a kezdésről. Csak néhány kattintás
és értesítjük / emlékeztetjük a workshopról.
 
Az űrlap kitöltése nem minősül jelentkezésnek.


 
A részvételi díj tartalmazza
- a 2 oktatási nap díját (6*90 perc)
- a segédanyagot (pdf)
- a Sämling által kiállított tanúsítványt
Képek


Képzési napok:
2020. június 18-19-én
2020. 06. 18., 2020. 06. 19.

Online

Időbeosztás:
Napi 3 * 90 perc kiscsoportos, virtuális, valós idejű oktatás.

ÉLŐ, ONLINE FORMÁBAN!

Résztvevőinknek technikai próbalehetőséget biztosítunk, ahol minden kérdésükre választ kapnak és a bejelentkezést is ki tudják próbálni az online felületre.

Részvételi díj:
1 95000 Ft
(+27% ÁFA)
120650 Ft
A részvételi díj tartalmazza az élő, online oktatást 6*90 percben, a segédanyagot (pdf) és a Sämling tanúsítványt.
Legkedvezőbb ár: 66.500 Ft + ÁFA
Kedvezmények:
A kedvezmények nem összevonhatóak, minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
  Speciális kedvezmény volt REFA Controller résztvevőknek
 20% ONLINE oktatási forma
 25% 2 fő együttes jelentkezése esetén
INFORMÁCIÓ:
Képzés FELELŐS  

Porubszky-Tóth Katalin

Telefon:
+36 20 410 2805
Email:
Oktatók
Dr. Szívós László, ACCA
egyetemi adjunktus, REFA oktató
Kihelyezett vállalati képzés
Workshopunkat kihelyezett formában is szívesen megszervezzük, az Önök egyedi igényei szerint. Kérjük vegye fel a kapcsolatot képzés felelősünkkel!
Referenciák
 Résztvevőink mondták:

"Jól felépített tematika, szemléletes példák, a figyelmet folyamatosan fanntartani képes felkészült előadó."

"Magas minőség, tökéletes szervezés. A témák hasznosak, a felmerült kérdések megfelelően megválaszolásra kerültek. Az anyag követhető, átlátható."

"Az oktató remek előadó, a figyelmet a kurzus teljes ideje alatt fenntartotta. Külön kiemelendő a személyes példák beemelése."

"Jó volt a csapat is, az előadó pedig alkalmazkodott hozzánk, jól éreztem magam."

"Nagyon hasznos kurzus volt. Számviteli területen dolgozóként átfogó képet kaptam az adott kontrolling területekről. A folyamatok megértését, átláthatóságát ez nagy mértékben segíti."