Kezdőlap HR HR és Munkajog képzések Toborzás-Kiválasztás Kiválasztás és ösztönzés
Kiválasztás és ösztönzés
ISMERTETŐ
Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni képzésünkről, kattintson az alábbi gombra!
 
 
 
Kiválasztás és Ösztönzés – játékelméleti módszerekkel.
Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb embert egy adott pozícióra és miként motiváljuk?
 
A workshop célja
 
Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb embert egy adott pozícióra és miként motiváljuk?
A kérdésre számos döntően játékelméleti megközelítésű közgazdasági modell született, melyek azonban eddig nem voltak elérhetőek a hagyományos HR képzések keretében.
A célunk az, hogy közérthető módon ismertessük meg a résztvevőkkel a leghaladóbb elméleteket, és képessé tegyük őket arra, hogy a megismert módszereket és elveket átültessék a mindennapi HR gyakorlatba. A workshop a klasszikus kiválasztás és ösztönzés témaköreit járja körül egyedülálló megközelítéssel, sok gyakorlati példával és esettanulmánnyal.
 
Kinek ajánljuk?
 
Elsősorban azoknak a leendő, illetve már tapasztalt HR szakembereknek ajánljuk, akik el kívánnak mélyedni a kiválasztás és ösztönzés legmodernebb elméleteibe, és azok gyakorlati alkalmazásába. A HR szakembereken túl azoknak is rendkívül hasznos ez a 2 nap, akik vezetőként emberek kiválasztásáért, kisebb-nagyobb csoportok ösztönzéséért, motiválásáért felelősek.
 
Megszerezhető kompetencia
 
A workshop során a résztvevők egyrészt elsajátítják a stratégiai interakción alapuló, aszimmetrikus információval jellemezhető döntési helyzetek megoldásainak általános módszereit, melyeket nemcsak HR, hanem az üzleti élet más területein, vagy akár a magánéletben is alkalmazhatnak. Megismerik a kiválasztás és ösztönzés legújabb módszereit, illetve a mögöttük meghúzódó közgazdasági és menedzsment elveket. A feladatok elvégzésével és az esettanulmányok feldolgozásával a résztvevők képesek lesznek a gyakorlatban is alkalmazni a megismert módszereket, így teljesítményértékelési, javadalmazási-és ösztönzési rendszereket kidolgozni, bevezetésüket támogatni.
 

Ha nem szeretne lemaradni következő időpontunkról iratkozzon fel értesítő küldő szolgáltatásunkra!
  
 

 
+ 1 Plusz(érv) mellettünk
 
Partnerünk, a HVG HR Centernek köszönhetően a jelentkezők számára a mindig naprakész tananyagunkat a HR Plusz kiadvánnyal színesítjük.
 
Időbeosztás:
2 nap
Részvételi díj:
1 79000 Ft
(+27% ÁFA)
100330 Ft
2 oktatási nap, segédanyaggal, kávészünetekkel (kávé, tea, üdítő, édes és sós sütemény), tanúsítvánnyal.
Kedvezmények:
A kedvezmények nem összevonhatóak, minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
 8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
 10% Magánszemély jelentkező
 10% TB klubtagjaink részére
 12% 2 együttes jelentkezés - 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén
 15% 3 együttes jelentkezés - 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén
INFORMÁCIÓ:
KÉPZÉSszervező  
Nemecskó Boglárka
Telefon:
+36 20 533 9620
Email:
Tematika
 1. modul: Stratégiák elemzésének, kialakításának általános módszerei (4 óra)
 
A modul célja, hogy megismertesse a résztvevőket azoknak a döntési helyzeteknek az elemzésével, amikor az egyik fél döntésének az eredménye, a másik fél válaszreakciójától is függ.
A képzés során áttekintjük a döntési helyzetek osztályozását, megismertetjük azokat a módszereket, melyekkel ki lehet választani az optimális döntéseket. Betekintést adunk a bizonytalansággal és a felek között fellépő információs aszimmetriával jellemezhető döntési helyezetek kezelésének elméletébe. Bemutatjuk, hogy a megismert játékelméleti módszereket hogyan lehet egyszerű döntési helyzetek megoldására felhasználni.
 
2. modul: Kiválasztás – felvétel (2 óra)
 
A kiválasztás egy aszimmetrikus információval jellemezhető döntési probléma. A jelentkező általában több és pontosabb információval rendelkezik a munkaadóval kapcsolatban, mint amennyit a munkaadó tud a jelentkezőről. A kérdés az, hogy milyen módszerek állnak a munkaadók rendelkezésére, hogy a legmegfelelőbb munkavállalót válasszák ki a jelentkezők közül? Hogyan lehet olyan ajánlatot tenni a munkavállalóknak, hogy érdekükben álljon őszintén feltárni a jellemzőiket?
A modul során a résztvevők megismerhetik a kontraszelekció problémájának kezelését, valamint ehhez kapcsolódóan a közgazdasági Nobel-díjas Michael Spence által kidolgozott jelzéselmélet gyakorlati vonatkozásait, megismerhetik a szűrés (pl. Assesment Center) szerepét, alkalmazási lehetőségeit és korlátait.
 
3. modul: Kiválasztás – előléptetés (2 óra)
 
A kiválasztás másik fontos területe az, amikor a munkaadó egy magasabb státusú pozícióba a cégen belülről keres munkavállalót. Az előléptetés lehetősége átvezet az ösztönzés témakörébe, hiszen nem mindenkit, csak az arra érdemeseket léptetik elő.
A modul elvégzésével a résztvevők megismerik az előléptetések hatásait, előnyeit, lebonyolításuk problémáit a különböző szervezeti kultúrával rendelkező cégek esetében, illetve alkalmazásuk korlátait. Olyan, döntően játékelméleti megfontolásokat mutatunk be az előléptetések kapcsán, melyekkel eddig nem találkozhattak hazai képzésen a résztvevők.
 
4. modul: Ösztönzés – egyének (4 óra)
 
A munkavállalókat elsősorban önérdekeik motiválják, melyek általában csak részben (vagy rossz esetben egyáltalán nem) egyeznek meg a munkáltató érdekeivel.
A modul keretében bemutatjuk azokat a modelleket és módszereket, melyekkel elérhetők, hogy a munkavállalók minél inkább magukévá tegyék a munkáltatók céljait, és a kívánt erőfeszítést tegyék munkavégzésük során.
Megismertetjük azt a közgazdasági keretet, melynek segítségével a munkáltató a nehezen megfigyelhető egyéni erőfeszítés mellett is ki tudja alakítani az optimális profitot biztosító javadalmazási rendszert. Bemutatjuk azokat a legújabb módszereket, melyekkel vezetőket lehet ösztönözni (vezetői bónuszok, különböző érdekeltségi rendszerek). Kitérünk a különböző javadalmazási rendszerek és a teljesítményértékelés közötti kapcsolatokra, valamint ismertetjük számos nemzetközi esettanulmány, illetve kísérlet eredményeit, melyek a vállalatokon belül bérstruktúrák és ösztönzési rendszerek termelékenységre, illetve profitra gyakorolt hatását vizsgálták.
 
5. modul: Ösztönzés – csoportok (4 óra)
 
Nem lehet olyan javadalmazási rendszer optimális, mely csak az egyéni ösztönzőkre fókuszál, és nem veszi figyelembe, hogy a vállalatok működése minden esetben csapatmunkán alapul.
A modul elvégzésével a résztvevők megismerik, hogy milyen mértékben és arányban kell csoport-és egyéni célokat kitűzni, hogyan lehet kezelni a potyautasság problémáját, hogyan lehet olyan javadalmazási rendszereket létrehozni, melyek feloldják az egyéni és csoportérdekek között feszülő ellentéteket.
A képzés kitér arra, hogy a kiválasztás, az teljesítménykövetelmények, illetve a szervezeti kultúra egyéb tényezői hogyan befolyásolják az csoportnormát, milyen ösztönzési módszerekkel lehet elérni az együttműködés és a versengés csoportokon belüli, és csoportok közötti optimális mértékét annak érdekében, hogy a vállalat maximális profitot érjen el.
Oktatók