Kezdőlap Adó, Pénzügy, Számvitel Számviteli IFRS képzések Konszolidált beszámoló képzés
Konszolidált beszámoló képzés
ISMERTETŐ
A képzésről
 
A konszolidált beszámoló készítésének elvei és gyakorlata a Magyar Számviteli Törvény és az IFRS (Nemzetközi Jelentéskészítési Alapelvek) szerint.
 
A 2 napos képzésen az éves és évközi konszolidált beszámoló készítés elméletét és gyakorlatát ismerhetik meg a résztvevők. Előbb átfogó képet ad a módszerekről, majd azokat gyakorlati példákon át is megismerteti a képzésben résztvevőknek.

Az oktatás magyar nyelven folyik, modern technikával - az előadó a gyakorlati feladatokat tablet pc-n az interaktív jegyzetfüzetének kivetítésével dolgozza ki. Ezzel a technikával a résztvevők és az oktató a feladatok kidolgozása során mindvégig együtt haladnak.
 
A képzés elvégzése 8 mérlegképes (témakör: számvitel, szakterület: IFRS) kreditpontot  és 8 MKVK kreditpontot ér. (Pályázat elbírálás alatt.)
 

 
Ha nem szeretne lemaradni következő időpontunkról iratkozzon fel értesítő küldő szolgáltatásunkra!
 

A képzés tartalma
  • az IFRS és a Magyar Számviteli Törvény szabályozása
  • a konszolidált beszámoló készítésének alapelvei
  • Goodwill fogalma és elszámolása
  • irányítás és jelentős befolyás – meghatározás
  • konszolidációs technikák: tranzakciók kiszűrése, kisebbségi részesedés
  • a tőkerész módszer
  • a közös irányítású cégek (joint venture) konszolidálása
Részletesebb tematikát az oldal alján talál!
 
Résztvevőink írták
 
Tetszett a képzésben:
"Rugalmas előadásmód, konzultáció lehetősége"
"Nagyon gyakorlati, az angol kifejezéseket is megismerteti"
"Közvetlen, barátságos légkör az előadás során"
 
 
Részvételi díj
 
A részvételi díj minden résztvevő számára tartalmazza:
- a 2 oktatási napot
- a kávészünetek alatt a fogyasztást (kávé, tea, üdítő, édes és sós sütemény, gyümölcs)
- a segédanyagot
- tollat és jegyzetfüzetet
 
 
NGM engedély
 
Kreditpont-érték: 8 kreditpont (Pályázat elbírálás alatt)
Szakterület: IFRS
Témakör: Számvitel
Érvényes: -
Intézmény: Sämling Üzleti Oktatási Központ Kft.
Képzés neve: Konszolidált beszámoló
Határozatszám: -
 
Ha további kérdései vannak, forduljon bizalommal Képzés felelősünkhöz!
 

 
Kinek ajánljuk
Ajánljuk gyakorló szakembereknek és mindenkinek, aki alapos, rendezett, átfogó ismeretekre szeretne szert tenni a konszolidációt illetően.
Oktatók
Ipacs Laura
Évek óta nagy sikerrel tart IFRS kurzusokat többek között a Sämlingnél is. A téma gyakorlója és szakértője, és a tőle megszokott élvezetes stílusban adja elő a száraznak tűnő témákat is.
Kihelyezett vállalati képzés
Cégünk 2003 óta szervez kihelyezett vállalati képzéseket. A konszolidált beszámoló képzést kihelyezett, vállalati formában is szíves figyelmébe ajánljuk. Rugalmasan alkalmazkodunk megrendelőink kívánságaihoz az ország egész területén. További információkért és egyedi ajánlat igényléséért forduljon oktatási tanácsadónkhoz!
Referenciák
Admingroup Zrt. - A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány - Ancro Kft. - AQUARIUS-AQUA KFT. - Aventics Hungary Kft. -  Avex Zrt. - Belvárosi Irodaház Kft. - Bisnode Magyarország Kft. - Buda-Cash Brókerház Zrt. - Budapesti Temetkezési Intézet - Budapesti Erőmű Zrt. - Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. - Canon Hungaria Kft. -CIB Bank Zrt. - Címer 2010 Könyvelő Kft. - DAV Management Kft. - DE-FACTO KFT. - Delog Kft. - Dhk Zrt. - Dunapack Zrt. - Ecovis Audit Budapest - Eli Patika Kft. - Első Pesti Malom- És Sütőipari Zrt. - Encián-audit Könyvvizsgáló Kft. - E.on Földgáz Trade Zrt. - Eurofoam Hungary - Fix-Pack Kft. - Foodnet Kft. - Fővárosi Vízművek - Gallicoop Zrt. -
Gallus Kft. - GeoDesy Kft. - GYSEV - Hungrana Kft. - Iko Production Kft. - Inform Média Kft. - Inwatech Kft. - Jászapáti 2000 Mg ZRt.- Jo-ga Kft. - Képzési és Tudásmenedzsment Innovációs Kft. - Magnetec-Ungarn Kft. - Magyar Export-Import Bank Zrt. - Magyar Posta Zrt. - MVM Zrt. - MKB-Euroleasing Autópark Zrt. - Mobilconsult Kft. - Neo-Womex Kft. - Otthon Centrum Zrt - P and K Kft. - Pannon Lapok Társasága - Polifoam Kft. - Quaestor - Rekonto Kft. - SAP Hungary -Szuro-Trade Kft. - TiszaTextil Kft. - Unit4 Coda Hungary Kft.- Váti Nonprofit Kft. - Vöröskő Kft. - Young & Rubicam Budapest Kft. 
Képzési napok:
2020. május 12-13. (2 nap)
2020. 05. 12., 2020. 05. 13.

Hotel Mediterran, 1118 Budapest, Budaörsi út 20/a

Időbeosztás:
kedd-szerda, 9:30-16:30Részvételi díj:
1 88000 Ft
(+27% ÁFA)
111760 Ft
A képzés díja tartalmazza a 2 oktatási napot, a kávészüneteket, a segédanyagot és a tanúsítványt. Az étel-ital fogyasztás, mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cég fizeti meg.
Legkedvezőbb ár: 74800 Ft+áfa
Kedvezmények:
A kedvezmények nem összevonhatóak, minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
 8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
 10% Magánszemély jelentkezőknek 10 % kedvezményt biztosítunk a képzés díjából
 10% TB klubtagjaink részére
 12% 2 együttes jelentkezés - 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén
 15% 3 együttes jelentkezés - 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén
 20% Könyvelők.hu weblap előfizetőinek
INFORMÁCIÓ:
KÉPZÉSszervező ASSZISZTENS  
Nemecskó Boglárka
Telefon:
+36 20 533 9620
Email:
képzés felelős  
Szilágyi Georgina
Telefon:
+36 20 559 0808
Email:
Tematika
Konszolidált beszámoló alapelve: mi a csoport, milyen csoportok léteznek. Nemzetközi és magyar szabályozás forrásai, típusai. IFRS idevonatkozó sztenderdjei és ezek elvárásai.
 
Konszolidáció menete: ellenőrzés típusának meghatározása. Leányvállalati és társult vállalkozási struktúrák. Csoportbeszámoló készítésének kezdete és előkészítése: számviteli politika összehangolása. Számviteli alapelvek meghatározása a konszolidáció menetének meghatározására.
 
Mérleg készítésének alapelvei: tőkekonszolidáció elve és menete. Teljes és részleges tulajdonlás és kezelése. Kisebbségi tulajdonos fogalma és kezelése a mérlegben. Adósságkonszolidáció és kezelése: egyeztetés, kiszűrés. Gyakorlati példák az adósság meghatározására és kiszűrésére.
 
Goodwill és fogalma: pozitív és negatív tőkekonszolidációs különbség és kezelése. Esettanulmány a goodwill kiszámítására. Konszolidációban felmerülő valós érték meghatározása, könyvelése és további kezelése. Eszközök és kötelezettségek értékelése felvásárláskor.
 
Közbenső eredmény meghatározása, nyilvántartási rendszer kialakítása. Közbenső eredmény kiszűrése a mérlegből és eredményhatás felmérése. Eredménykimutatás elkészítésének alapelvei a konszolidáció során. Példák a közbenső eredmény kezelésére a konszolidáció menetében.
 
Eredménykimutatás sorai és összevonások módjai a konszolidáció során. Kisebbségi részesedés kiszámítása és kimutatása. Gyakorlati példák az eredménykimutatás elkészítésének menetére.
 
A társult vállalkozás kezelése a konszolidált beszámolóban. Tőkerész módszer alapelvei és alkalmazása a mérleg és eredménykimutatás megfelelő soraiban. A tőkerész (equity) módszer gyakorlati alkalmazása illusztrációkkal.
 
Közös vezetésű vállalkozások (joint ventures) fogalma és számviteli kezelése. A konszolidált beszámoló közzétételi elvárásai. A magyar és nemzetközi számvitel különbözőségei a konszolidáció elvárásai tekintetében. Esettanulmány konszolidált beszámoló készítésére leányválallat és társult vállalkozások bevonásával.