Kezdőlap Közbeszerzés
Közbeszerzés


Fontos megkülönböztetni a közbeszerzést a pályázatoktól.

A pályázatok során támogatást lehet kérni valamely állami szervtől egy adott projekt megvalósítására (pl. termelési kapacitás bővítésére). Ennek a procedúrának a szereplőit kiírónak, pályázónak, és pályázatírónak nevezzük.

A közbeszerzések során valamely állami szerv vásárol a piacról szolgáltatást, vagy árut. Itt tehát a vállalkozások a szolgáltatásaikat értékesítik az állam számára. Ennek szereplői: ajánlatkérő, ajánlattevő és közbeszerzési tanácsadó.

Tekintse meg ingyenes közbeszerzési előadásunkat:

Mi a különbség az egyszerű árajánlat és a közbeszerzési árajánlat között?

A legnagyobb különbség egy egyszerű árajánlat vagy egyéb szempontok szerint történő versenyeztetés és a közbeszerzés között, hogy a szerződéskötést megelőzően egy bonyolult, és szigorú jogszabályi keretek közé szorított folyamaton kell részt vennie a feleknek. Amennyire hátrány ez a szabályozottság, annyira védi is a piaci szereplőket. Például a fedezet hiányában a költségvetési intézmények nem indíthatnak közbeszerzést, pláne nem köthetnek szerződést. A piaci típusú versenyeztetések esetén ilyen megkötés nincsen, illetve a beszerzések során korlátlan lehetőségei vannak a kiíróknak a feltételek változtatására, ez a közbeszerzésben jelentősen korlátozott.

Miért éri meg részt venni egy közbeszerzési eljáráson?

Túl azon, hogy olyan üzleti lehetőségről van szó, amellyel akár meg lehet alapozni egy cég jövőjét, a szigorú jogszabályi keretek mindkét felet kötik és ezzel a közbeszerzési szerződést elnyert vállalkozás sem kerül kiszámíthatatlan helyzetbe.

Tekintse meg közbeszerzési képzéseinket:

 

Átfogó, de gyakorlatorientált eligazítást ad a közpénzek felhasználására, az állami támogatásokra, valamint az állami és önkormányzati szférával kötött magánjogi szerződésekre vonatkozó közzétételi és nyilvánossági követelményekről.

A képzés célja, hogy résztvevők megismerjék azokat az információkat, elsajátítsák azt a tudást és gondolkodásmódot, amellyel magabiztosabban vehetnek részt közbeszerzési eljárásokban.

Ismerje meg partnerünket, a KözbeszGuru Kft.-t, akik évtizedes tapasztalattal rendelkeznek közbeszerzési eljárások teljeskörű lefolytatásában, uniós és hazai költségvetési forrásból megvalósuló közbeszerzési eljárások ellenőrzésében, valamint ajánlattevők részére nyújtott közbeszerzési tanácsadásban. 
 
KÉPZÉS NAPTÁR
2020. 09. 29 Közbeszerzés az ajánlattevő szemszögéből
Közbeszerzés az ajánlattevő szemszögéből, Sämling székház - oktatóterem, 1124 Budapest Németvölgyi út 64.
A képzés célja, hogy résztvevők megismerjék azokat az információkat, elsajátítsák azt a tudást és gondolkodásmódot, amellyel magabiztosabban vehetnek részt közbeszerzési eljárásokban.