Oldal nyomtatása
Office 365, mint mentőöv a távmunkában
Tudjuk, hogy nem könnyű, így támpontokat adunk a távoli munkavégzéshez.

Oktatónk, Weisz Péter, a Zen-IT Office 365 szakembere tartott élő ingyenes közvetítést Facebookon. Az előadás alatt kérdezni is lehetett, melyre Weisz Péter menet közben válaszolt.
 
 
 
A Teams használata a távoli kapcsolattartásra és munkára
 
Az Office 365 részeként a Teams sok hasznos lehetőséget ad számunkra, amikor arra kényszerülünk, hogy otthonról végezzük munkánkat és bonyolítsuk le a megbeszéléseinket.

Vegyünk sorra néhányat azok közül, amit megvalósíthatunk a program használatával:

  1. Egyéni és csoportos megbeszélések kezdeményezése és fájlmegosztás: videóhívásokat indíthatunk akár csoportosan is, lehetőség van fájlok megosztására a résztvevők között, melyek később is elérhetőek a létrehozott csoport megosztott fájljainál. Fontos, hogy a csoport minden tagja láthatja a megosztott fájlokat! Ha pl diákként szeretnénk elkerülni, hogy a csoporttársaink megnyissák az általunk feltöltött fájlokat, akkor érdemes külön az oktatónak átküldeni ezeket.
     
  2. Képernyőmegosztás: megoszthatjuk a képernyőnket - ebben az esetben a másik fél (vagy felek), minden tevékenységet látnak, ami a gépünkön történik. Dönthetünk úgy is, hogy csak egy-egy programot vagy fájl nézetét osztjuk meg, ennél a lehetőségnél csak az aktuálisan megosztott tartalmat látják. Minden új ablaknál és fájnál újra meg kell osztanunk amit láttatni szeretnénk.

  3. Jogosultságok a megosztásnál: a megbeszélés során, adhatunk jogosultságot a gépünk felett annak, akivel csevegünk. Így egy másodlagos egér kurzor jelenik meg, jelölve a tulajdonosok kurzorait. A résztvevő is kattinthat és gépelhet az eszközünkön, amíg ez a funkció bekapcsolva marad. Ez izgalmassá teheti a közös munkát, és nyomon követhetőek a különböző résztvevők. Amiatt hasznos, mert nem egy kurzort birtokol két ember, így nem akadályozzák egymás folyamatait.
A diákoknak fájlok megosztásánál és az online tanórán való közös részvétel esetén rendkívül hasznosak a program adta lehetőségek, és az intézmények ingyenesen hozzáférnek az Office 365 programcsomaghoz, mely tartalmazza a Teams appot is.
Az Office 365 oktatási verziója innen letölthető.

Akik a jelenlegi helyzetben otthonról végzik feladataikat, és Office 365 került bevezetésre a cégüknél, azok is felfedezhetik a program adta lehetőségeket az egyéni és csoportos kommunikációban egyaránt.

Ha többet szeretne megtudni a Teams használatáról, várjuk Önt is 2 órás online képzésünkön, melyre itt tud jelentkezni.