Kezdőlap Controlling Controlling workshopok (1-3 nap) Önköltségszámítás
Önköltségszámítás
Önköltségszámítás
 
Az egy napos workshop célja, hogy az alapoktól kezdve megmutassuk az önköltség-számítás alaptípusait, a számítási módját - controlling-szemlélettel.

A különböző tanulmányaink során sokféle  költségfogalmat sokféle önköltség-számítási módszert tanultunk,  a munkánk során is különböző módszereket öröklünk meg az elődeinktől, vagy éppen az integrált számítástechnikai rendszerektől.
 
Hogy melyiket használjuk, elhatározás kérdése. De  a döntésnek van egy nagyon fontos feltétele: pontosan tudnunk kell, hogy a vállalatunknál miért azt a módszert választottuk, hogy mit is értünk pontosan önköltség fogalma alatt. És ezeket az információkat a vállalat összes döntéshozójának pontosan ismerni és megfelelően alkalmazni kell.
 
A tanfolyam során konkrét komplex számítási feladatokon keresztül mutatjuk meg a különböző típusok számítási mechanizmusait, és javaslatot teszünk az alkalmazási területükre is.
 
Tematika, képzésben érintett főbb pontok
 
- Milyen alaptípusai vannak, melyik,miért alakult ki?
- Melyik típusnak milyen előnyei és hátrányai vannak, mikor melyiket érdemes alkalmazni?
- Milyenfajta költségeket kell vizsgálnunk az önköltség számításhoz, hogy a letisztultan lássuk a nyereségünket?
 
Résztvevők
 
A gazdasági vezetőkön, szakembereken túl javasoljuk minden olyan vezetőnek, akiknek költséggel kapcsolatos döntéseket kell hoznia, pl. értékesítési vezető, beszerzési vezető, termelési vezető.
 
Támogatás a Sämling részéről
 
Az érdeklődők átfogó képet kapnak képzésünkről, amelyhez megalkottuk a célokat és a követelményeket tartalmazó tájékoztató anyagot, emellett az oktatási tanácsadó képzési tanácsadással segíti a jelentkezőket a célnak megfelelő választás érdekében.
 
A program végrehajtásához szükséges összes személyi és tárgyi feltételről a Sämling Gazdasági Továbbképző Kft. gondoskodik.
 
Az oktatási helyszín kiválasztásakor maximálisan figyelembe vesszük
 
- a megközelíthetőséget, parkolási lehetőséget,
- a csoportlétszámnak megfelelő méretű tantermi körülményeket,
- a tantermen belüli távolságot és csoportrendeződési feltételeket a didaktikai módszerek alkalmazhatóságának érdekében,
- az ergonómiai szempontokat,
- a tanterem felszereltségét.
 
Tananyagok
 
Részletes oktatási segédanyag, mely az otthoni megértést segít
 
A képzés továbbfejlesztése és a hallgatók minőségi oktatásának biztosítása érdekében a változtatás jogát fenntartjuk.
Képzés FELELŐS  

Porubszky-Tóth Katalin

Telefon:
+36 20 410 2805

+36 1 212 4412
Mellék:107
Email:
KÉPZÉS NAPTÁR
2019. 10. 26 Önköltségszámítás workshop
Önköltségszámítás workshop 2019. október 26-án (IDÉN UTOLJÁRA), Falk1 Rendezvényközpont 1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.
2020. 03. 21 Önköltségszámítás workshop
Önköltségszámítás workshop 2020. március 21-én, Falk1 Rendezvényközpont 1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.
Az önköltségszámítás alkalmazása olyan alapvető vállalati célok elérését is támogathatja, mint például a hatékony erőforrás-felhasználás, a megfelelő készletezés, a fizetőképesség fenntartása, vagy ami a legfontosabb: a nyereséges gazdálkodás.