Kezdőlap Controlling Controlling képzések (3-6 nap) Pénzügyi controlling
Pénzügyi controlling
 A pénzügyi controlling
 
Napjainkban a pénzeszközökkel való gazdálkodás jelentősége kiemelten jelentős, és a gazdálkodási folyamatok megfelelő pénzügyi irányítása a sikeres vezetés egyik legnagyobb kihívását jelenti.
 
A vállalkozásokkal szembeni legfőbb elvárások csak megfelelő pénzügyi irányítási eszközök útján biztosíthatóak.
 
A pénzügyi controlling a pénzügyi irányítási funkcióhoz kapcsolódik. A pénzügyi controllingkoncepció lényegét olyan pénzügyi vezetési eszköz rendszer működtetése jelenti, amely közvetíti a stratégiai célok pénzügyi követelményeit a vállalkozás szervezetén keresztül a célokat megvalósító munkavállalókhoz.
 
 
 
Jelentkezzen most együtt Pénzügyi controlling és Költségcontrolling képzéseinkre 20% kedvezménnyel, így 414.000 Ft + ÁFA helyett 331.200 Ft + ÁFÁ-ért vehet részt képzéseinken (német tanúsítvánnyal) vagy 348.000 Ft + ÁFA helyett 278.400 Ft + ÁFÁ-ért (magyar tanúsítvánnyal)! A kedvezmény 2020. szeptember 12-ig vehető igénybe a szabad helyek függvényében!
 
FONTOS! Jelentkezéskor csak a jelentkezési lapot kell kitöltenie, a részvételi díj átutalása majd  a képzés indulásakor lesz esedékes.
 
Napjainkban a pénzeszközökkel való gazdálkodás jelentősége kiemelten jelentős, és a gazdálkodási folyamatok megfelelő pénzügyi irányítása a sikeres vezetés egyik legnagyobb kihívását jelenti.
 
A vállalkozásokkal szembeni legfőbb elvárások csak megfelelő pénzügyi irányítási eszközök útján biztosíthatóak.
 
A pénzügyi controlling a pénzügyi irányítási funkcióhoz kapcsolódik. A pénzügyi controlling koncepció lényegét olyan pénzügyi vezetési eszköz rendszer működtetése jelenti, amely közvetíti a stratégiai célok pénzügyi követelményeit a vállalkozás szervezetén keresztül a célokat megvalósító munkavállalókhoz.
 
 

Hallgatói vélemény a képzésről: "A tanár úr felkészültsége kiemelkedő, az előadásmódja nagyon élvezetes. A humorral fűszerezett életszerű példák nagyban könnyítik a megértést, és gátolják a elfásulást."

 
A pénzügyi controlling feladatai
 
A pénzügyi controlling alapvető feladatai:
 
- a stratégiai célkitűzésekkel összhangban levő pénzügyi tervek elkészítése,
- azok megvalósításának és aktualizálásának biztosítása,
- valamint a vállalkozás pénzügyi teljesítményeinek értékelése és ellenőrzése jelentik.
 
 
A fenti feladatok megoldása a pénzügyi tervezés, operatív irányítás, ellenőrzés és információellátás koordinált rendszerének működtetésével biztosíthatók.
 
A pénzügyi tervezés folyamatában a stratégiai tervek alapján több évet átfogó terveket készítenek, amelyekben körvonalazódnak a cselekvési programok. A többéves tervek alapján készülnek el a részletes operatív éves tervek, amelyeket az operatív pénzügyi irányítás tovább bont a pénzügyi beszámolási rendben meghatározott legkisebb beszámolási időintervallumnak megfelelően.
 
Az operatív pénzügyi irányítás kiemelt feladatát képezi a vállalkozások likviditásának folyamatos felügyelete a terv és tény adatok összehasonlítása, az eltérések elemzése és a szükséges korrigáló intézkedések megtételén keresztül.
 
A pénzügyi controlling információellátási feladata szervesen beépül a tervezés, operatív irányítás és ellenőrzés folyamataiba. Az információellátás legfontosabb output dokumentumait a pénzügyi tervek és a beszámolók jelentik. A pénzügyi controlling input adatai jórészt a számvitelből származnak. Amíg központi szintű pénzügyi irányítás feladatai megoldásához általában megfelelő alapot nyújtanak a vállalati szinten aggregált pénzügyi, számviteli adatok, addig a szervezeti egység szintű pénzügyi irányításhoz szükség van a pénzügyi, számviteli adatok szervezeti egységszintű elkülönített mérésére. Az ilyen módon tagolt input adatok biztosítása a pénzügyi controlling koordinációs feladatát képezi.
 
 
A Sämling Pénzügyi controlling tanfolyama
 
Controlling képzéseink - így a Pénzügyi controlling tanfolyam is - Magyarország legjobb ár-érték arányú átfogó szakmai képzései- német precizitással, hazai környezetre adaptálva, magyar nyelven, nemzetközi végzettséget kínálva.
 
Nemzetközi hátterű képzéseink iránti igényt jelzi, hogy 2018. novemberében 48. alkalommal indítottuk el Nemzetközi REFA Controller képzésünket.
 
 
A részvételi díjhoz számos egyedi kedvezmény és finanszírozás kapcsolható.
 
Magánszemélyek részletfizetési lehetőséggel végezhetik az oktatásokat - ennek pontos feltételeiről tájékozódjon Porubszky-Tóth Katalinnál, telefon melléken keresztül: (1) 212 44 12 / 107, E-mail: katalin.porubszky@samling.hu
 
A Nemzetközi REFA Controller képzés ÖNÁLLÓAN, egyenként elvégezhető moduljai
 
1. Gazdasági teljesítmény mérése
2. Pénzügyi kontrolling
3. Költségkontrolling, költségmenedzsment
4. Vállalat szimuláció- Business Game
  
A teljes REFA controller programhoz a már esetlegesen, korábban elvégzett programelemek, modulok után - akár tehát a Pénzügyi controlling tanfolyam után is (a következő alkalmas időpontban) KÉSŐBB is lehet csatlakozni.
 
 
 
Képzés FELELŐS  

Porubszky-Tóth Katalin

Telefon:
+36 20 410 2805
Email:
KÉPZÉS NAPTÁR
2020. 09. 12 Pénzügyi controlling képzés
2020. szeptember 12-től október 17-ig, Falk1 Rendezvényközpont 1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.
Tervezze meg vállalata jövőjét! A megfelelő finanszírozási stratégia kialakítása után a pénzügyi biztonság is elérhető. Német precizitás REFA minőség!