Oldal nyomtatása
Projekt- és csapatvezetés távolról


 
 
Nehéz napokat élünk, de az élet és a munka nem állt meg. Ahol és akiknél lehetett, már meglépték a cégek, hogy otthonról dolgozzanak a munkatársaik. Így sok projekt megy is tovább, csak másképp.
A projektvezetők többsége eddig is alkalmazta már a különféle online megoldásokat és eszközöket a projekjeik során. De mit is kell másképp tenni egy ilyen helyzetben?

 

Mivel a projektek vezetése nem csak hard skilleket igényel, érdemes a soft skillekre is hangsúlyt helyezni - az offline világban is egyre inkább előtérbe kerülnek ezek. Amikor napról napra változik minden, nincsenek személyes találkozások, nem ideálisak a munkakörülmények, de a munkának haladnia kell, akkor kiemelten fontossá válik, hogyan bánunk a csapatunk tagjaival.
Ne felejtsük el, egyszer vége lesz a krízisnek, és ők nem fogják elfelejteni, hogy viselkedtünk velük a nehéz periódusban! Olyan dolgok forognak kockán, mint a bizalom, mint a lojalitás.


Az alábbi készségek és kompetenciák fejlesztésével foglalkozunk workshopunkon

  
Bizalom és felelősségvállalás:

  • Hogyan bízhatok meg a csapattagokban, amikor nem vagyok ott, nem látom mennyit dolgozik? (Ha valami fontos, akkor ez, annak érdekében, hogy munkakapcsolatunk hosszabb távon is jó maradjon!)
  • Mi az, amit a vezető tehet a bizalom érdekében, és hogyan tudja fenntartani a szükséges felelősségvállalást csapatában?

Kommunikáció, online meetingek vezetése:

  • Mit és hogyan kommunikáljak másképp online, mint személyesen?
  • Hogyan tartsak úgy online megbeszéléseket, hogy az kellőképpen hatékony legyen? Hiába alkalmaztuk korábban is online felületeket, más amikor CSAK ez van, egymástól távol dolgoznak a munkatársaink, és kizárólag ilyen csatornákon kommunikálunk egymással.

Visszajelzés, számonkérés:

  • Máskor is nehéz számonkérni a kollégákat és visszajelzést adni nekik? Ez csak nehezebb ilyen körülmények között, de szükséges, sőt nagyobb hangsúlyt kell helyezni rá, nem csak a mennyiségben, hanem minőségben is, annak érdekében, hogy fennmaradjon motivációjuk.  
Motíválás, csapatépítés:


  • Hogyan tudok motiváló, inspiráló vezető lenni ilyen körülmények között?
  • Hogyan tudom a legtöbbet kihozni a csapatomból? A motiválás nem csak rajtunk vezetőkön múlik, azonban érdemes nem csak ezt fejleszteni, hanem a belső motivátorok erejét is kihasználni.

Workshopunkat olyan projektvezetőknek, vezetőknek hoztuk létre, akik szeretnék a legtöbbet adni csapatuknak most is – természetesen az elsajátított készségek, eszközök a későbbiekben is hasznosak, alkalmazhatóak maradnak.

Ezen workshopunk a jelenlegi jogi (egészségügyi) lehetőségeket figyelembe véve online eszközökkel kerül megtartásra, de az interaktivitás maximális biztosításával.

Erre mi is a sokak által használt ZOOM felületet használjuk, melyen keresztül láthatják és hallhatják egymást a workshop résztvevői, de írásos kommunikációra, és segédanyagok közvetítésére is alkalmas. Ha még nem próbálta ki, vagy nem ismeri, akkor a legelső használat előtt kérjük tekintse meg pár perces bemutatónkat (KLIKK IDE) a rendszer használatáról, valamint javasoljuk, hogy nyisson benne egy (ingyenes) account-ot a későbbi könnyebb együttműködés elősegítésére.