Oldal nyomtatása
Projektmenedzsment Humán Kompetenciái Workshop - 2 nap


Kiknek ajánljuk?
Nemzetközi kutatások alapján látható, hogy a leggyakoribb oka a projektkudarcoknak a humán konfliktusok. Ezért ezt a képzést minden projektvezetőnek ajánljuk. Legfőképpen azoknak, akik fejleszteni szeretnék interperszonális- és vezetői kompetenciáikat, akik szeretnének még hatékonyabb projektteameket létrehozni.
A program célja a humán kompetenciák fejlesztése projektekben dolgozó vezetők és csapattagok számára.

Optimális terjedelem: 2 nap
Csoportméret: Minimális 8 fő /optimális 12 fő /maximális 16 fő
A workshop csak abban az esetben tud elindulni, ha a jelentkezők száma eléri a 10 főt.

Célok:
 • projektvezetői humán készségek fejlesztése
 • emberekkel történő munka hatékonyságának javítása
 • csapatépítés és együttműködés javítása a projektekben
 • konfliktus- és stresszkezelés 

A workshop leírás:
A projektvezetők sokkal nehezebb körülmények között dolgoznak mint más vezetők. Hiszen gyakran nem rendelkeznek formális hatalommal. Mások irányítása így sokkal nehezebbé válhat. A projektekben dolgozóknak saját mentális egészsége érdekében tudnia kell relaxálni és a felmerülő konfliktusokat és kríziseket kezelni. A másokkal való együttműködés miatt szüksége van a konzultációs- és tárgyalási készségekre is.
A vezetőkön kívül a többi projekttagnak is szüksége van valamilyen szintű vezetői készségre, egyrészt, mert a projekten belül önállóan kell dolgoznia, másrészt mert a projekten kívüli munkáknál esetenként vezetői részfeladatokat (koordináció, szervezés, irányítás) kell végeznie. 

Tematika / Tárgyalt főbb témakörök napi bontásban:
 • Önismeret javítása, mások megismerése. Személyiség tipológia
 • Vezetés elméletek megismerése és beültetése a projektmenedzsment gyakorlatba
 • Célok kialakítása a projektben
 • Helyzetfüggő vezetés elméletének megismerése és alkalmazási lehetőségei a projektmenedzsmentben
 • A projektek vezetése közben történő döntéshozatal fejlesztése
 • A beosztotti teljesítményt meghatározó elemek vezetői egyensúlyának fejlesztése
 • A projekt munkában alkalmazható motivációs elméletek megismerése és alkalmazási lehetőségei
 • Hatékonyan működő projekt team létrehozása
 • A kommunikációs projektvezetői helyzetek: tárgyalás és prezentációk
 • Nehéz projektvezetői helyzetek team tagokkal ezek helyes kommunikálása: feladatkiadás, döntés közlése, rossz teljesítmény kezelése, motiváló beszélgetés
 • Konfliktuskezelés, problémamegoldás fejlesztése
 • Időgazdálkodási és stresszkezelési alapok.
 • Egyéni fejlődési terv kialakítása
 
 
 
 
 
Módszertan:
A tréning megtervezése során a legfontosabb szempont, hogy a tanulási folyamat beépüljön a napi életbe, ezért a tréningen a résztvevők saját élménnyel dolgoznak így a képzés végén a megélt tapasztalatokat azonnal beépíthetik munkájukba. A program tematikájában a mindhárom terület (tudás, képesség, attitűd) fejlesztésére hangsúlyt helyezünk.
Szimulációs és helyzetgyakorlatokban nyílik lehetőség a kísérletezésre és az új készségek megerősítésére.
Azért, hogy a fejlesztési folyamat minél hatékonyabbá váljon a résztvevők munkafüzetet és a szituációkhoz, szerepjátékokhoz speciálisan kifejlesztett segédanyagokat, teszteket kapnak. 

A workshop ára:
113 030 Ft (89 000 Ft+áfa)
 

 
A tréning kihelyezett, vállalati formában is elérhető. Rugalmasan alkalmazkodunk megrendelőink kívánságaihoz az ország egész területén. További információkért és egyedi ajánlat igényléséért forduljon képzés felelősünkhöz!
  
 
 
 
 

Előadók bemutatása:

Tanner Anett Paula – Tréner, coach, szervezetfejlesztési tanácsadó. Végzettségét tekintve közgazdász (vezetés és szervezés szakirányon) valamint, emberi erőforrás tanácsadó. Emellett pénzügyi tanácsadói, life- és business coach, valamint tréner képzettségekkel is rendelkezik.
Korábban több mint 15 évig magyar vállalatoknál dolgozott vezetőként tanácsadási, IT, logisztikai és vendéglátóipari szektorokban, operatív, gazdasági és humán területeken. A munkájában végig jelen volt a projektmenedzsment; különféle projekteket vezetett, például informatikai rendszerek fejlesztése és testre szabása, pénzügyi megoldás kidolgozása és engedélyeztetése, vagy például nagyértékű beruházási projekt koordinálását is végezte megrendelői oldalról.
Az elmúlt hat évben szervezetek és vezetők munkáját, sikerességét támogatja coachként, trénerként tanácsadóként, melyhez korábbi tapasztalatai biztos alapot jelentenek. Széles spektrumban érzékeli a vállalatok működését és problémáit, és sokrétű, hatékony beavatkozással tudja azokat a megoldás, az eredményesség irányába támogatni, mind stratégiai és operatív területeken, mind pedig a készségek- képességek fejlesztése területén, beleértve a projektmenedzsmentet is, annak szakmai és vezető készségeit is.

Ecsédi István – Szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner. Főbb területek, amelyekkel foglalkozik pl. stratégiai menedzsment, vezetési kultúrafejlesztés, OD tanácsadás. Végzettségét tekintve tanár, emellett az Improvers Group cégcsoport alapítója, és a cégcsoport vezetője. Külföldön végzett tanulmányokat például az Egyesült-Államokban, Nagy-Britanniában és Portugáliában, hogy a legmodernebb ismereteket sajátítsa el. A cégcsoport élén elhivatottan keresi az új, nemzetközileg is elismert know-how-kat, melyekből az utóbb időben két license-t is meghonosított Magyarországon a N.E.W.S ™ és az Arbinger Institute módszertanát.
30 éves tapasztalattal rendelkezik a szervezetfejlesztés legkülönbözőbb területein, mind tanácsadóként, mind trénerként. A vállalatok működésének egészét átlátva, az adott szervezetre alakított komplex fejlesztési folyamatok tervezése, kialakítása és véghezvitele a szakterülete, pl. vezetőfejlesztés, kultúrafejlesztés, stratégia kialakítás. Emellett vezetőként tevékenykedik az alapítástól a cégcsoport cégjeiben, így teljesen átlátja a vállalatok működését, és a saját tapasztalatait is be tudja építeni az új képzések, fejlesztések kialakításába. A projektmenedzsment mindennapi munkájának része, illetve mivel 2001 óta a Német Projektmenedzserek Társasága akkreditált oktatója, így szakértőként mind elméleti-, mind gyakorlati tapasztalatokkal tud használható tudást átadni a résztvevőknek a projektmenedzsment képzések során. A projektmenedzsment alap- és vezetői szintű képzések tartása mellett a partnercégeknél projektszervezetté alakítás, valamint belső vállalati szervezetfejlesztési projektek generálása és menedzselése is a munkájának szerves része.