Kezdőlap Projektmenedzsment Projektmenedzsment Vezetőknek
Projektmenedzsment Vezetőknek
ISMERTETŐ

Kiknek ajánljuk?
Olyan vezetőknek, akik hatékonyabban szeretnék irányítani, segíteni és számon kérni a területükön folyó projekteket.
Optimális terjedelem: 1 nap
Csoportméret: Minimális 8 fő /optimális 12 fő /maximális 18 fő
 
A workshop leírása:
A projektmenedzsment nem csak egy kiváló vezetői eszközrendszer, hanem egy stratégiai hozzáállás a teljesítmény vállalati szintű radikális fejlesztéséhez is.
Ha egy szervezet ösztönzi a projekt orientált működést, és képezi ez irányba munkatársait és a vezetőit, az:
 • megelőzi a futó projektek szervezetben történő elszigetelődését,
 • segíti a funkcionális és projektszervezetek együtt dolgozását,
 • segíti az egész szervezet vezetőinek a változás kézbentartását,
 • drasztikusan csökkenti a határidő túllépéseket,
 • csökkenti a termékfejlesztési időt,
 • 10-15% költségcsökkentéshez vezet a fejlesztési projektek esetében,
 • a fejlesztés számszerűsíthetővé válik,
 • megnő a vevőorientáltság.

A workshop célja, hogy a vezetők átlássák a projektmenedzsment eszköztárát. Megismerjék a projektmenedzsment kapcsolódását a szervezethez. Megértsék a projektek tervezését és irányítását. Megismerjék a projektekhez kapcsolódó vezetői feladatokat, azért hogy képesek legyenek irányítani és beszámoltatni a szervezetben dolgozó projektvezetőket.  Amennyiben azt akarjuk, hogy a vállalatnál futó projektek valóban elérjék a célokat, a vezetők oldaláról folyamatos támogatásra és ellenőrzésre is szükség van. Amennyiben a vezetők nem értik a projektek menedzselésének eszközrendszerét és logikáját, úgy nem is tudják számonkérni ezt a projekteket vezető beosztottjaiktól. A vezetők feladata, hogy megfelelő projektszervezetet hozzanak létre. Folyamatosan biztosítva a több projekt menedzsmentet.

Módszertan:
A workshop megtervezése során a legfontosabb szempont, hogy a tanulási folyamat beépüljön a napi életbe, és legyen lehetőség tapasztalat cserére.  Ezért a workshopon nagyon sok gyakorlati tapasztalat kerül feldolgozásra. Lehetőség van saját vállalati kérdések megvitatására. A résztvevők saját vezetői helyzeteikhez alakítják hozzá a legjobb gyakorlatok tapasztalatait, így a megszerzett tudás azonnal felhasználható lesz munkájukban.
 
Tematika / Tárgyalt főbb témakörök:
 • Mitől projekt egy projekt? 
 • Projektek fajtái
 • A PM segítségével elérni kívánt haszon 
 • Tipikus hibák és elkerülésük a projektmenedzsmentben 
 • A projekt- és vállalatszervezet kapcsolódási pontjai. Hogyan építsük fel a szervezetet, hogy hatékonyak legyenek a projektjeink?  
 • Lehetséges projektszervezési/-szervezeti formák 
 • Projektindítás teendői
 • Mi legyen a projekt tervben és hogyan menedzseljük ezt? Mit kérjünk számon a projektek tervezésénél? 
 • A projektellenőrzési ciklus meghatározása 
 • Többprojekt-menedzsment, portfólió menedzsment 
 • A projektmenedzserek kiválasztása és kinevezése 
 • Projektmenedzsment kézikönyv kialakítása  
 
 
A workshop kihelyezett, vállalati formában is elérhető. Rugalmasan alkalmazkodunk megrendelőink kívánságaihoz az ország egész területén. További információkért és egyedi ajánlat igényléséért forduljon képzés felelősünkhöz!  
 
 
 
Előadó bemutatása:
Ecsédi István – Szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner. Főbb területek, amelyekkel foglalkozik pl. stratégiai menedzsment, vezetési kultúrafejlesztés, OD tanácsadás. Végzettségét tekintve tanár, emellett az Improvers Group cégcsoport alapítója, és a cégcsoport vezetője. Külföldön végzett tanulmányokat például az Egyesült-Államokban, Nagy-Britanniában és Portugáliában, hogy a legmodernebb ismereteket sajátítsa el. A cégcsoport élén elhivatottan keresi az új, nemzetközileg is elismert know-how-kat, melyekből az utóbb időben két license-t is meghonosított Magyarországon a N.E.W.S ™ és az Arbinger Institute módszertanát. 
30 éves tapasztalattal rendelkezik a szervezetfejlesztés legkülönbözőbb területein, mind tanácsadóként, mind trénerként. A vállalatok működésének egészét átlátva, az adott szervezetre alakított komplex fejlesztési folyamatok tervezése, kialakítása és véghezvitele a szakterülete, pl. vezetőfejlesztés, kultúrafejlesztés, stratégia kialakítás. Emellett vezetőként tevékenykedik az alapítástól a cégcsoport cégjeiben, így teljesen átlátja a vállalatok működését, és a saját tapasztalatait is be tudja építeni az új képzések, fejlesztések kialakításába. A projektmenedzsment mindennapi munkájának része, illetve mivel 2001 óta a Német Projektmenedzserek Társasága akkreditált oktatója, így szakértőként mind elméleti-, mind gyakorlati tapasztalatokkal tud használható tudást átadni a résztvevőknek a projektmenedzsment képzések során. A projektmenedzsment alap- és vezetői szintű képzések tartása mellett a partnercégeknél projektszervezetté alakítás, valamint belső vállalati szervezetfejlesztési projektek generálása és menedzselése is a munkájának szerves része. 
Képzési napok:
Projektmenedzsment Vezetőknek
2020. 05. 29.

Sämling székház - oktatóterem, 1124 Budapest Németvölgyi út 64.

Részvételi díj:
1 49000 Ft
(+27% ÁFA)
62230 Ft
Kedvezmények:
A kedvezmények nem összevonhatóak, minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
 10% 2 együttes jelentkezés - 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén
 15% 3 együttes jelentkezés - 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén
INFORMÁCIÓ:
KÉPZÉS FELELŐS   
Ecsédi-Dandóci Edit
Telefon:
  +36 70 337 1301
Email:
edit.dandoci@samling.hu
 
KÉPZÉsszervező  
Csordás Vanda Clio
Telefon:
  +36 20 372 2401
Email:
projektmenedzsment
@samling.hu