Kezdőlap Controlling REFA controlling tanácsadás
REFA controlling tanácsadás
 

A controlling a szervezetek belső irányítási rendszerének kiemelt alrendszere, amely az irányítás, vezetés funkciói közül a tervezést, a terv-tény adatok összevetését, eltéréselemzést, és ellenőrzést végez. Információt szolgáltat, döntés előkészítési feladatokat lát el, és segédeszközt ad a vezetés számára a környezeti változások dinamikus követéséhez.
 

A controlling szemlélet a cél-orientáltságot, a költség-orientáltságot, valamint a szűk keresztmetszetet vizsgálja a jelenben a vállalat jövőjére irányulóan.
 
A controller egy interdiszciplináris tudásanyaggal felfegyverzett munkatárs, aki a vállalati folyamatokat átlátja és a jobbítás szándékával mér, elemez, és javaslatot tesz, közvetlenül a vezető felé. A vezető felelőssége, hogy ezeket a -például hatékonyságnövelő- javaslatokat hogyan fogadja meg.
 
A controlling eszközrendszer is egyben a vezető kezében, amely a tervezés, a terv- tényelemzést és az információkezelést is magában foglalja. A controlling tehát eszközöket, elemzési módszereket ad a vezetés kezébe. A jó controlling tevékenység egy (vállalati) iránytűnek is felfogható.
 
A mutatószámrendszerek világosan mutatják vállalatunk teljesítményét, a költségcontrolling segítségével megtervezhetjük és terv-tény eltéréselemzéssel vizsgálhatjuk a vállalati büdzsé megvalósulását.
 
A növekvő ár, illetve költség verseny nyomása miatt egyre fontosabb tudni, hogy a közvetlen költségeken kívül milyen további közvetett költségek terhelik a vállalat által előállított termékeket vagy az értékesített szolgáltatásokat.
 
A controlling eszközök alkalmazása elősegítheti a hatékonyabb működést. A pontos, részköltség számításon alapuló eljárások segítségével a vállalat rejtett tartalékai feltárhatóak.
 
A Controlling feladata a megfelelő információ biztosítása a top menedzsment, a középvezetés és a költséghelyi vezetés számára!
 
- A menedzsment támogatása üzemgazdasági eszközökkel
- Eltérések felfedése, elemzése, okok feltárása
- Javaslattétel a szükséges intézkedésekre
- A műszaki és a gazdasági területek közötti kommunikáció megteremtése
 
  
Képzésszervező  

Porubszky Katalin

Telefon:
+36 1 212 44 12
Mellék: 107 
Fax: +36 1 212 5071
Email:
Controlling módszertanon alapuló képzéssel kombinált vállalati tanácsadás.
A Sämling vevőköréhez tartoznak gyakorlatilag valamennyi ágazat és gazdasági szektor vállalatai a kis- és közepes mérettől a multinacionális vállalatokig.
Eredeti, német REFA tanácsadást keres?
Tájékozódjon a www.refa-consulting.de oldalon.