Kezdőlap Controlling REFA controlling tanácsadás Controlling szemléletű tanácsadás
Controlling szemléletű tanácsadás
Programjainkkal vállalati vezetőknek, menedzsereknek szeretnénk szakmai támogatást nyújtani a leggyakoribb pénzügyi és vezetési problémák megoldásában. Fő célunk a vállalati controlling ismeretek átadása úgy, hogy azok a gyakorlatba azonnal átültethetőek legyenek. Olyan módszereket sajátíthat el, amelyek révén a vállalat működését átláthatóbbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá tudja majd tenni.
 
Elsősorban egy olyan képzéssel kombinált tanácsadást ajánlunk Önnek, amellyel új tudást szerezhet, vagy felfrissítheti ismereteit, mégpedig a Sämling akkreditációjának minőségi garanciájával.
 
Munkamódszerünk nagy előnye, hogy cégre szabott, az érintett kollégákkal együttműködve oldja meg a controlling és a vállalatirányítás működtetését.
 
Hogyan dolgozunk?
 
• Controlling Diagnózis elkészítése;
• Értékteremtő és támogató folyamatok feltérképezése, elkülönítése;
• Pénzügyi átvilágítás, költség-elemzés.
 
Az átvilágítást egy Sämling tanácsadói csapat végzi, hogy a különböző tapasztalatok, szempontok garantálhassák a legteljesebb jelenállapot felmérést. A Sämling tanácsadói csapat belső tanácsadók támogatásával végzi el az átvilágítást és teszi meg javaslatait a fejlesztési program prioritását, felépítését illetőleg.
 
• Az átvilágítás eredményeire épített Controlling Stratégia kialakítása a top-menedzsment bevonásával.
 
Controlling rendszer bevezetése
 
A controlling rendszer bevezetésének/kiegészítésének megkezdése előtt fontos lenne egy felsővezetői workshop összehívása, mely során a célok, az erőforrás igény és az időzítés területén is megtalálnánk a mindenki számára elfogadható és támogatható irányokat, hogy a felsővezetői támogatás egyértelműen végigkövesse a teljes fejlesztési folyamatot.
 
Ha szeretné megvalósítani cégénél a javaslattételben szereplő módszerek egyikét, szívesen részt veszünk a projektben, nem csak „tanácsadóként” hanem „külsős” dolgozóként is. Több éve sikerrel veszünk részt különböző controlling, pénzügyi, BPR projektekben.
 
Üzleti területeink: továbbképzés és tanácsadás
Képzési programjaink meghatározásakor az vezérel bennünket, hogy résztvevőink a nemzetközileg elismert, ugyanakkor a magyar nyelvhez és kultúrához adaptált programjainkon vehessenek részt, ahol hangsúlyt fektetünk előzetes tudásuk feltérképezésére, megfogalmazott és ki nem mondott igényeikre, a legkorszerűbb módszertan alkalmazására, a kiscsoportban való tanulásra, illetve arra a piaci környezetre, ahol tudásukat később alkalmazniuk kell.
 
Hosszú távú együttműködésre törekszünk ügyfeleinkkel, amely során diagnózisok segítségével megismerjük a partnervállalat tényleges fejlődési szükségleteit, majd egyedi fejlesztési tervet dolgozunk ki és valósítunk meg közösen, az alábbi területeken:  
  • Sämling controlling módszertanon alapuló vállalatirányítási rendszer kifejlesztése;
  • Stratégiaalkotás, szerkezetváltás, stratégiai tanácsadás, életciklus tanácsadás, BSC rendszerek bevezetése;
  • HR rendszerek fejlesztése, teljesítményértékelő rendszerek bevezetése;
  • Folyamatok fejlesztése / Business Process Reengeneering (BPR);
  • Meglévő vállalatirányítási rendszer továbbfejlesztése.
Az oktatásban és fejlesztési projektekben résztvevő tanácsadók nagy tapasztalattal rendelkeznek a célcsoport és az ágazat szempontjából.
Kivétel nélkül mindannyian részt vettek a programok kidolgozásában, személyes tapasztalataikat beépítve. Jól ismerik a célcsoport nehézségeit, maguk is gyakorló szakemberek, így a legmodernebb ismeretanyagot adják át képzési-tanácsadási munkájuk során, melyet a korábbi résztvevői visszajelzések is alátámasztanak.
 
  
Képzésszervező  

Porubszky Katalin

Telefon:
+36 1 212 44 12
Mellék: 107 
Fax: +36 1 212 5071
Email:
Controlling a vállalat azon vezetőinek, akik fel akarják tárni az esetleges kedvezőtlen kalkulációs eredményeket és még jobbá akarják tenni vállalatukat!
Tekintsék meg bemutató videónkat, így betekintést nyerhetnek az esettanulmány menetébe!
Eredeti, német REFA tanácsadást keres?
Tájékozódjon a www.refa-consulting.de oldalon.
 
  Sämling Kft. a REFA GmbH kizárólagos licencmegállapodása
(PDF file formátum)
2013-as REFA katalógusunk letölthető 
(PDF file formátum)
REFA-Ausbildungen 2012
(PDF file)
REFA Consulting
(PDF file)