Kezdőlap Controlling Controlling workshopok (1-3 nap) ÚJ! - Stratégiai - és teljesítmény controlling Stratégiai- és teljesítmény controlling workshop
Stratégiai- és teljesítmény controlling workshop
ISMERTETŐ
Miért hasznos a Stratégiai- és teljesítmény controlling workshop?
 
"Ma azok a kontrollerek tudják igazán sikeresen támogatni a vezetést, akik értik a vállalat mikro- és makrokörnyeztét, az üzleti modellt és a stratégiát."
 
Az IGC (International Group of Controllers) által végzett felmérés értelmében minden második vállalatnál a controller munkája haszontalan a felsővezetés számára. A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére.
 
Workshopunk a Controlling mesterfokon képzés része, mely önállóan is elvégezhető. 
 
Garantált maximális résztvevői létszám: 12 fő.
 
 
Az elmúlt években a vezetők információs igénye folyamatosan nőtt, komplexebbé vált. Releváns és megfelelően tömör információkat tartalmazó jelentésekre van szükségük mind a pénzügyi, mind pedig a teljesítmény egyéb területeire fókuszálva. Egyre fontosabb elvárás, hogy a controller a felsővezetés üzleti partnere, tanácsadója legyen, és már nem elég, ha csak a szokásos számokat szolgáltatja rendszeresen és megbízhatóan. Elengedhetetlen az is, hogy egy controller mélyen értse az üzletet, ismerje a vállalati értékláncot és a piacot. A vezetők tényeken alapuló, adatvezérelt, megbízható döntéseket szeretnének hozni, amihez a kontroller kell, hogy a navigátor legyen.
 
Ezekhez a megváltozott szerep- és feladatkörökhöz hatékonyságot növelő stratégiai és teljesítmény controlling ismeretekre van szükség.
 
2 napos, kiscsoportos tréningünkön ehhez az elvárásrendszerhez igazodóan nyújtunk gyakorlatban alkalmazható ismereteket!
Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?
 
Kis- és középvállalkozások kulcsembereinek, vezető mérnökeinek és munkatársainak, vezetőinek, akik közvetlenül nem foglalkoznak a tervezéssel, de a tervezés elveit, módszereit, gyakorlati alkalmazását szeretnék megismerni. Határterületek vezetőinek, kulcsembereinek, termelési vezetőknek szintén hasznos segítséget nyújt a képzés. Ajánljuk azon vezetőknek is, akik gyakorlatot szeretnének a stratégiai tervezés módszereinek alkalmazásában szerezni.
 

Az eredmény

A résztvevők menedzsment szemszögből ismerik meg a vállalati stratégiai tervezési folyamatot, amely a szervezet számára képes biztosítani a hatékony működtetés kereteit, a stratégia controlling alkalmazásának alapjait. A résztvevők képesek lesznek a tervezéssel szemben támasztott igényeik megfogalmazására, átlátják a vállalat stratégia tervezési folyamatait, valamint megismerkednek a alkalmazott módszereivel.

Módszertan

A tréning vezérfonala Power Point prezentáció, melynek jegyzetelési lehetőséggel ellátott nyomtatott változatát (és az egyéb anyagokat) a résztvevők a helyszínen kapják meg. A közös és egyéni munka során az adott témához kapcsolódó szakmai modellek, számítások kerülnek feldolgozásra. A modellek gyakorlati vállalati megközelítéssel és példákkal kerülnek bemutatásra, nem kerülve a rövid elméleti összefoglalót sem, a gondolkodás közös irányának kialakításához.

 

 

 
Kérjen emlékeztetőt képzésünkről így biztosan nem marad le a kezdésről. Csak néhány kattintás
és értesítjük / emlékeztetjük a képzésről.
 
Az űrlap kitöltése nem minősül jelentkezésnek.


 
A részvételi díj tartalmazza
-  a 2 oktatási nap díját
- a segédanyagot
- a  bekészítést (kávé, tea, üdítő, édes és sós sütemény, gyümölcs)
- tollat, jegyzetfüzetet
- a tanúsítványt
Bizonyítvány
Sämling által kiállított magyar nyelvű tanúsítvány
Képek


Képzési napok:
2020. május 27-28 (Pontos időpont egyeztetés alatt)
2020. 05. 27.

Falk1 Rendezvényközpont 1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.

Időbeosztás:
Az oktatás 09:00 - 16:30 óra között zajlik.

Részvételi díj:
1 95000 Ft
(+27% ÁFA)
120650 Ft
A részvételi díj tartalmazza a 2 oktatási napot, a reggeli bekészítést, valamint a jegyzetet és a Sämling tanúsítványt. A reggeli étel-ital fogyasztás mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cég fizeti meg.
Legkedvezőbb ár: 80.750 Ft + ÁFA
Kedvezmények:
A kedvezmények nem összevonhatóak, minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
 15% BEVEZETŐ ÁRON 15 % kedvezménnyel
INFORMÁCIÓ:
Képzés FELELŐS  

Porubszky-Tóth Katalin

Telefon:
+36 20 410 2805
Email:
Tematika

Stratégiai tervezés (misszió, vízió, stratégia), stratégiai célok és akciók. Vállalati célkitűzések hierarchiája. Vállalati értéklánc modell.

A kontroller szerepe a stratégiai tervezésben. Stratégiai tervezést támogató eszközök (PESTEL, SWOT, BCG, Porter öt tényezős modellje).

Operatív kerettervezés hagyományos módszerei és kritikája (beyond budgeting, advanced budgeting, better budgeting).

Teljesítmény irányítás pénzügyi és nem pénzügyi indikátorokkal. Pénzügyi teljesítménymérés kritikája és a menedzsment miópia.

Kulcsfontosságú sikertényezők (Critical success factor, CSF) és kulcs teljesítménymutatók (Key Performance Indicators, KPI). Benchmarking.

Integrált teljesítményirányítás Balanced Scorecard (BSC) segítségével. A stratégiai térkép kialakítása, BSC mutatók és azok célértékeinek meghatározása. BSC és ösztönzés.

Felelősségi egységek (Árbevétel-, költség-, eredmény-, és befektetési- központok) teljesítménymérése.

A belső elszámoló árak (transzferárak) rendszere. Belső elszámoló árak célja, képzésének módszerei. Belső elszámoló árak rendszerének sikerkritériumai.

Menedzsment ösztönzők alkalmazása. Ösztönzők típusai, rövid és hosszú távú ösztönző programok, teljesítmény kritériumok, kontrol mechanizmusok.

Kihelyezett vállalati képzés
Képzésünket kihelyezett formában is szívesen megszervezzük, az Önök egyedi igényei szerint. Kérjük vegye fel a kapcsolatot képzés felelősünkkel!
Referenciák
 Résztvevőink mondták:

"Jól felépített tematika, szemléletes példák, a figyelmet folyamatosan fanntartani képes felkészült előadó."

"Magas minőség, tökéletes szervezés. A témák hasznosak, a felmerült kérdések megfelelően megválaszolásra kerültek. Az anyag követhető, átlátható."

"Az oktató remek előadó, a figyelmet a kurzus teljes ideje alatt fenntartotta. Külön kiemelendő a személyes példák beemelése."

"Jó volt a csapat is, az előadó pedig alkalmazkodott hozzánk, jól éreztem magam."

"Nagyon hasznos kurzus volt. Számviteli területen dolgozóként átfogó képet kaptam az adott kontrolling területekről. A folyamatok megértését, átláthatóságát ez nagy mértékben segíti."