Kezdőlap Controlling Controlling workshopok Stratégiai és teljesítmény controlling Stratégiai és teljesítmény controlling képzés
Stratégiai és teljesítmény controlling képzés
ISMERTETŐ
Miért hasznos a Stratégiai és teljesítmény controlling képzés?
 
Az IGC (International Group of Controllers) által nemrégiben végzett felmérés értelmében minden második vállalatnál a controller munkája haszontalan a felsővezetés számára. A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére.
 
Az elmúlt években a vezetők információs igénye folyamatosan nőtt, komplexebbé vált. Releváns és megfelelően tömör információkat tartalmazó jelentésekre van szükségük mind a pénzügyi, mind pedig a teljesítmény egyéb területeire fókuszálva. Egyre fontosabb elvárás, hogy a controller a felsővezetés üzleti partnere, tanácsadója legyen, és már nem elég, ha csak a szokásos számokat szolgáltatja rendszeresen és megbízhatóan. Elengedhetetlen az is, hogy egy controller mélyen értse az üzletet, ismerje a vállalati értékláncot és a piacot. A vezetők tényeken alapuló, adatvezérelt, megbízható döntéseket szeretnének hozni, amihez a kontroller kell, hogy a navigátor legyen.
 
Ezekhez a megváltozott szerep- és feladatkörökhöz hatékonyságot növelő stratégiai és teljesítmény controlling ismeretekre van szükség.
 
1 napos, kiscsoportos képzésünkön ehhez az elvárásrendszerhez igazodóan nyújtunk gyakorlatban alkalmazható ismereteket!
 
Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?
 
Elsősorban kontrolling területen dolgozó szakemberek számára, akik szeretnék kifinomultabb szinten kiszolgálni a vezetői információs igényeket, vagy éppen a vállalati kontrolling rendszer szemléletének átalakítása előtt állnak. A képzés hasznos lehet minden olyan közép- és felsővezető számára is, akik érdeklődést mutatnak a stratégiai teljesítménymérés kihívásai iránt.
 
A képzés célja, hogy példák és esetek feldolgozásán keresztül rálátást biztosítson a stratégiai és teljesítmény kontrolling területére.
 

Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni képzésünkről, kattintson az alábbi gombra!
 

A részvételi díj tartalmazza
-  az oktatási nap díját
- a segédanyagot
- a  bekészítést (kávé, tea, üdítő, édes és sós sütemény, gyümölcs)
- tollat, jegyzetfüzetet
- a tanúsítványt
Bizonyítvány
Sämling tanúsítvány
Tematika
• Stratégiai tervezés (misszió, vízió, stratégia), stratégiai célok és akciók. Vállalati célkitűzések hierarchiája. Vállalati értéklánc modell.
• A kontroller szerepe a stratégiai tervezésben. Stratégiai tervezést támogató eszközök (PESTEL, SWOT, BCG, Porter öt tényezős modellje).
• Operatív kerettervezés hagyományos módszerei és kritikája (beyond budgeting, advanced budgeting, better budgeting) .
• Teljesítmény irányítás pénzügyi és nem pénzügyi indikátorokkal. Pénzügyi teljesítménymérés kritikája és a menedzsment miópia.
• Kulcsfontosságú sikertényezők (Critical success factor, CSF) és kulcs teljesítménymutatók (Key Performance Indicators, KPI). Benchmarking.
 
• Integrált teljesítményirányítás Balanced Scorecard (BSC) segítségével. A stratégiai térkép kialakítása, BSC mutatók és azok célértékeinek meghatározása. BSC és ösztönzés.
• Felelősségi egységek (Árbevétel-, költség-, eredmény-, és befektetési- központok) teljesítménymérése
•    A belső elszámoló árak (transzferárak) rendszere. Belső elszámoló árak célja, képzésének módszerei. Belső elszámoló árak rendszerének sikerkritériumai.
•    Menedzsment ösztönzők alkalmazása. Ösztönzők típusai, rövid és hosszú távú ösztönző programok, teljesítmény kritériumok, kontrol mechanizmusok.
Képzési napok:
2019. május 7.
2019. 05. 07.

Falk1 Rendezvényközpont 1055, Budapest Falk Miksa utca 1.

Időbeosztás:
Az oktatás 10.00 - 16.00 óra között.
Részvételi díj:
1 54000 Ft
(+27% ÁFA)
68580 Ft
A képzési díj tartalmazza az oktatási napot, a reggeli bekészítést, valamint a jegyzetet és a Sämling tanúsítványt. A reggeli étel-ital fogyasztás mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cég fizeti meg.
Kedvezmények:
A kedvezmények nem összevonhatóak, minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
 8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
 10% Könyvelő vagy TB klubtag cég munkatársai
 10% Magánszemély jelentkezőknek 10 % kedvezményt biztosítunk a képzés díjából
 10% Önadózó újság előfizetői kedvezmény
 12% 2 együttes jelentkezés - 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén
 15% 3 együttes jelentkezés - 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén
 15% volt REFA Controlling résztvevő
INFORMÁCIÓ:
Képzés FELELŐS  

Porubszky Katalin

Telefon:
+36 1 212 44 12
Mellék: 107 
Fax: +36 1 212 5071
Email:
Oktatók
Lengyel László
gépészmérnök, közgazdász, c. egyetemi docens, REFA kvalifikált oktató
Képek