Kezdőlap Controlling Controlling képzések (3-6 nap) Költség- és teljesítménycontrolling Költség - és teljesítménycontrolling képzés
Költség - és teljesítménycontrolling képzés
ISMERTETŐ
A képzésről
 
A controlling nyereségorientált vállalatirányítási technika. A rendszere pedig arra kell, hogy épüljön, hogy minden döntéshozó számára megfelelő információkat szolgáltasson a megfelelő lépéshez. Megmutatja, hogy mit csináltunk jól, vagy mit rontottunk el. 
 
 
A képzés során különböző kis vállalati modelleken és példákon tanítjuk meg a controlling szempontból javasolt önköltség számítási technikát is, valamint modern controlling eszközökön kívül megmutatjuk, hogy hogyan kell felépíteni és hogyan működik a controlling-rendszer.
 
Részletes tematikánk lentebb olvasható egy gondolatébresztő példával.
 
A képzés gyakorlat-orientált; esettanulmányok, REFA példák és egy sor leegyszerűsített feladat segíti a controlling gondolkodás elsajátítását. A vizsgához külön vizsgaelőkészítő napot biztosítunk.
 
Még 2 szabad helyünk van 2019. október 26-án induló csoportunkban.
 
 
Jelentkezzen most együtt Pénzügyi controlling és Költségcontrolling képzéseinkre 20% kedvezménnyel, így 414.000 Ft + ÁFA helyett 331.200 Ft + ÁFÁ-ért vehet részt képzéseinken (német tanúsítvánnyal) vagy 348.000 Ft + ÁFA helyett 278.400 Ft + ÁFÁ-ért (magyar tanúsítvánnyal)! A kedvezmény 2019. október 26-ig vehető igénybe a szabad helyek függvényében!
FONTOS! Jelentkezéskor csak a jelentkezési lapot kell kitöltenie, a részvételi díj átutalása majd  októberben, a képzés indulásakor lesz esedékes.
Magánszemélyeknek kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk!

Költség-és teljesítménycontrolling képzésünk a Nemzetközi REFA Controller képzés 3. modulja, mely önállóan is elvégezhető. 

A részvételi díj minden résztvevő számára tartalmazza:
- 6 oktatási nap díját
- a segédanyagot
- a vizsgadíjat, az esetleges pótvizsgadíjat
- tollat, jegyzetfüzetet
- a reggeli bekészítést
- a magyar és a német tanúsítvány díját is.
 

Amennyiben szeretne emlékeztető e-mailt kapni képzésünkről, kattintson az alábbi gombra!
 

A képzés célja:
 
Tanfolyamunkkal azt kívánjuk elérni, hogy a nálunk sikeresen végzett résztvevők az elméleti tudások mellett azonnal alkalmazható gyakorlati ismereteket szerezzenek.
 
Jó önköltségszámítás nélkül a vállalati döntések nagy része vaktában történő lövöldözés. Ezért a tanfolyam sikeres elvégzése után minden hallgató alkalmas a vállalatuknál vagy cégüknél alkalmazott önköltség-számítási rendszer értékelésére illetve javaslatot tud tenni a megfelelő önköltség-számítási rendszer kialakítására. 
 
A controlling alapokkal most ismerkedők megértik a controlling és a controlling-rendszer lényegét, megismerik és alkalmazni tudják a különböző controlling eszközöket. 
A controllingban jártas résztvevők bővítik addigi ismereteiket, magasabb szinten látják át a controlling-rendszer alkalmazásának kulcslépéseit, átlátják és elkerülik annak buktatóit. 
A már gyakorlott controllerek a tanfolyam végére képesek a náluk lévő controlling-rendszer értékelésére és átalakítására, olyan vezetői információs rendszer felépítésére, a mely minden döntéshozó számára megfelelő segítséget nyújt.
 
A legtöbb résztvevő úgy érzi, és ezt is szeretnénk elérni, hogy megváltoztattuk az addigi gondolkodásmódját.
  
Résztvevőink mondták:
 
„Nagyon tetszett az oktatási módszer, az előadó stílusa -érthetőek voltak a feladat levezetések, nagyon tetszett és hasznos volt az egész képzés, köszönöm.  A jövőben ha lesz rá lehetőségem szeretnék majd még Sämling-es képzésen részt venni (figyelni fogom a kiírásokat) -illetve érdeklődő ismerősöknek, kollégáknak ajánlani fogom.” 

"Léna hihetetlen energiával rendelkezik, nagyon szereti a szakmát, élvezetes volt hallgatni."

"Különösen tetszett: Novák Magdolna felkészültsége, lelkesedése."

"Gyakorlatias képzés, rendkívül barátságos, jó hangulatú környezetben. Kapcsolatépítésre is kiváló, rengeteg lehetőség van tapasztalatcserére."


Gondolatébresztőnek ajánljuk az alábbi példát:

Adott egy gyártógép, amelyen 3 különböző terméket gyártunk, és kapacitása az egész hónapra tele van  rendelésekkel. 

Műszaki okok miatt váratlanul két hét gyártás kiesik. Gazdasági megfontolásból a megmaradt  két hétre a rendelésekből azokat a termékeket kell legyártani, amelyekkel a két hét alatt maximális nyereség érhető el.

A 3 termék (T1; T2; T3) azonos gyártási feltételekkel készül, 

csak a gyártásidőkben van különbség: a T1 fél óra; a T2 háromnegyed óra; a T3 másfél óra.

Változó költségű önköltségük: T1: 1.700 Ft/db, T2: 2.100 Ft/db; T3: 3.950 Ft/db.

Eladási áraik: T1: 2.500 Ft/db; T2: 3.000 Ft/db; T3: 5.000 Ft/db.

Melyik termék gyártásával kezdené a gyártási programot? És azután melyiket venné sorra? Ezek alapján tehát Ön szerint  – nyereségesség szempontjából - mi a helyes sorrend?

- Ha Ön ezt a – legnagyobb nyereség szempontjából helytelen - sorrendet választaná: T3; T2; T1, - akkor valószínűleg még nem találkozott azzal a controlling eszközzel, amelyet erre a helyzetre alkalmazni kell.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, szeretettel várjuk költségcontrolling tanfolyamunkon!
Üdvözlettel:  Novák Magdolna- Léna és Novák Zsófia

 


 A Költség-és teljesítménycontrolling tanfolyam elvégezhető önállóan, illetve a Nemzetközi REFA Controller képzés moduljaként is.

A teljes REFA controller programhoz a már elvégzett programelemek, modulok után a következő alkalmas időpontban KÉSŐBB is lehet csatlakozni. Magánszemélyek részletfizetési lehetőséggel járhatnak a Sämling REFA controller képzésre - kérjen egyedi fizetési ütemezést Porubszky Katalintól, telefon melléken keresztül: (1) 212 44 12 / 107, E-mail: katalin.porubszky@samling.hu

A Nemzetközi REFA Controller képzés moduljai

1. Gazdasági teljesítmény mérése

2. Pénzügyi controlling

3. Költség-és teljesítménycontrolling, költségmenedzsment

4. Vállalati szimuláció- Business Game

 költségcontrolling költségcontrolling
 

 
Kinek ajánljuk
Tévedés azt gondolni, hogy a költség-és teljesítménycontrolling csak a pénzügyi szakembereknek fontos ismeret. Mindenki számára elengedhetetlen, aki döntéseivel befolyásolja egy vállalkozás költségeit: dolgozzon cégvezetőként, vagy gazdasági-, termelési-, műszaki-, értékesítési illetve logisztikai vonalon.
Ajánljuk minden szakembernek, vezetőnek, aki költségoptimalizálással szeretne javítani cége eredményén, legyen az kis vagy nagy, szolgáltató vagy termelő vállalkozás vezetője, munkatársa. A költség- és teljesítménycontrolling filozófiája megváltoztatja a munkatársak gondolkodását.
Bizonyítvány
Sämling tanúsítvány és német nyelvű REFA által kiálított Zeugnis (tanúsítvány)
Képzési napok:
2019. október 26-tól december 14-ig MÉG 2 SZABAD HELY!
2019. 10. 26., 2019. 11. 09., 2019. 11. 16., 2019. 11. 23., 2019. 11. 30., 2019. 12. 14.

Falk1 Rendezvényközpont 1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.
2020. március 21-től május 9-ig
2020. 03. 21., 2020. 03. 28., 2020. 04. 04., 2020. 04. 18., 2020. 04. 25., 2020. 05. 09.

Falk1 Rendezvényközpont 1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.

Időbeosztás:
4 vagy 6 oktatási nap (32 vagy 44 óra)
szombati napokon 9:30-15:30-ig
A helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk.

Részvételi díj:
1 169000 Ft
(+27% ÁFA)
214630 Ft
A díj tartalmazza a 4 oktatási napot (32 tanóra az alábbi napokon: 2019. október 26., november 9., 16., 23.) az oktatási segédanyagot, a reggeli bekészítést:kávé/tea/ásványvíz és a Sämling által kiállított tanúsítványt. VIZSGÁT NEM TARTALMAZ! A reggeli ital fogyasztás mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cég fizeti meg.
2 209000 Ft
(+27% ÁFA)
265430 Ft
A díj tartalmazza a 4 oktatási napot, a vizsgafelkészítő/gyakorló napot és a vizsga napját összesen 6 nap/44 tanórában 2019. október 26. és december 14. között, a vizsgadíjat, az esetleges pótvizsgadíjat,az oktatási segédanyagot, a reggeli bekészítést:kávé/tea/ásványvíz, a Sämling által kiállított magyar nyelvű tanúsítványt és a REFA ZEUGNIS-t (német nyelvű tanúsítványt).A reggeli ital fogyasztás mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cég fizeti meg. VIZSGÁT TARTALMAZ!
Legkedvezőbb ár: 135,200 Ft + ÁFA
Kedvezmények:
A kedvezmények nem összevonhatóak, minden esetben az Önnek járó legmagasabbat vesszük figyelembe!
  Részletfizetési lehetőség Magánszemélyeknek
 8% Hírlevélre történő feliratkozás esetén
 10% Könyvelő vagy TB klubtag cég munkatársai
 10% Magánszemély jelentkező
 12% 2 együttes jelentkezés - 2 fő vagy 2 különböző képzésre történő együttes jelentkezés esetén
 15% 3 együttes jelentkezés - 3 vagy több fő, egy vagy akár több különböző képzésre történő együttes jelentkezése esetén
 20% kedvezmény, amennyiben együtt jelentkezik Pénzügyi controlling és Költségcontrolling képzéseinkre
INFORMÁCIÓ:
Képzés FELELŐS  

Porubszky-Tóth Katalin

Telefon:
+36 20 410 2805

+36 1 212 4412
Mellék:107
Email:
Tematika
A tanfolyam két fő része:  
 - Az Önköltségszámítás és a 
- Teljesítmény-és költségcontrolling
 
Önköltségszámítás:
- Bevezetés a költségmenedzsmentbe, a fix- és változó költség meghatározása, elkülönítése. 
-    Az önköltség  számítása teljes- és részköltség-számítással.  
-    Az önköltségszámítási rendszerek értékelése: melyiknek mi az előnye, hátránya, mikor melyiket célszerű alkalmazni. Mit tegyünk, ha úgy gondoljuk, rossz a nálunk lévő önköltség-számítási rendszer?
 
Költség és teljesítménycontrolling:
- Alaptervek  megtervezése tervköltség számítással  (kapacitás, normák, termékeink, önköltség, fedezet, stb.) Itt fogalmazzuk meg, hogy mire vagyunk képesek, mit várunk el magunktól.
- A büdzsé tervezése: Annak az elvárásnak a számszerűsítése, hogy hogyan kívánunk dolgozni és mit akarunk elérni a következő időszakban. Mik a lépései, milyen eredményszámítási eljárások, módszerek vannak, mi az eredményre gyakorolt hatásuk. 
- A ténybüdzsé, a büdzsé teljesítésének értékelése A tények ismeretében bemutatjuk az eltérés elemzés módszereit, az eltérések kiértékelését. Ebben a lépésben tudjuk meg, hogy az értékelt időszakban mit, hogyan csináltunk, mit csináltunk jól és mit rosszul, hogy az egyes területek mennyiben és hogyan felelősek az eredmény alakulásában. 
- Egyéb modern controlling eszközök bemutatása
 
A megtanult ismeretanyag elmélyülését szolgálja a már említett kis vállalti esettanulmányokon kívül kb. 35 db excelben készített feladat (végén a megoldások ismertetésével), amelyeken a hallgatók részben az órák alatt, részben otthon a tanult módszereket gyakorolhatják.
Az excelben készített esettanulmányok és feladatok alkalmasak arra, hogy a résztvevő a megismert módszereket azonnal alkalmazhassa a saját munkahelyi feladatainak megoldásában is.
 
Oktatók
Novák Magdolna
gazdasági mérnök, controlling oktató, tanácsadó, REFA kvalifikált oktató
Novák Zsófia
controlling oktató, REFA kvalifikált oktató
Kihelyezett vállalati képzés
Képzésünket kihelyezett formában is szívesen megszervezzük, az Önök egyedi igényei szerint. Kérjük vegye fel a kapcsolatot képzés felelősünkkel!
Referenciák

Képzésünkön eddig magánszemélyek és több száz cég alkalmazottai vettek részt.

Néhány cég közülük:

[ORIGO] Zrt.

Allegroup.hu Kft.

Bock Hungária Kft.

GE Hungary Kft.

Kuka Robotics Hungária Ipari Kft.Magyarvíz Kft.

MÁV-START Zrt.

MOL Nyrt.

Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt.

Robert Bosch Kft.

Rossmann Magyarország Kft.

Schenker Kft.

The Walt Disney Company Licensing Central & South-East Europe

Unilever Magyarország Kft.

Vogel & Noot Mezőgépgyár Kft.

Wincanton Magyarország Logisztikai Kft.

Young B.t.s. Kft.

Zuglói Egészségügyi Szolgálat